Élő Sport

Kézi-vb: Horvátország is túl nagy falat volt a magyar válogatottnak

A Németország elleni vereség után egy nappal a szintén bombaerős Horvátország volt a magyar válogatott ellenfele a franciaországi világbajnokságon. Sajnos a németek ellen sérülést szenvedő Nagy László nem tudta vállalni a játékot, csak a kispadról nézte végig a rangadót.

A kiváló hangulatú összecsapást Harsányi góljával kezdtük, és az egész első félidőben sikerült jó játékkal előrukkolnunk. Már négy góllal is vezettünk (11-7), az utolsó öt percben mégis csak a Strlek és Duvnjak vezette horvátok ki tudtak egyenlíteni, így 11-11 volt az állás 30 perc után.

A szünetben szinte sort cserélt Xavi Sabaté kapitány, ami utólag kijelenthető, nem igazán jött be. A második félidő első felében még tudtuk tartani velük a lépést, viszont a játékrész közepén már négy gólt is volt az előnyük (18-22 és 19-23).

Az utolsó 15 percben nem sikerült közelebb lopódznunk, így esélyünk sem maradt a pontmentésre. Baj így sincs, a csoport hátralévő négy meccsét viszont hozni kell. Először hétfőn, Chile ellen.

Eredmény – Férfi kézilabda-világbajnokság, C csoport, 2. forduló

Magyarország – Horvátország 28-31 (11-11)

A férfi kézilabda-válogatott vb-kerete

Kapusok: FAZEKAS Nándor (Balatonfüredi KSE), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: GULYÁS Péter* (Telekom Veszprém), HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya KC)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged), NAGY László (Telekom Veszprém)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya KC), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), ZUBAI Szabolcs (Mol-Pick Szeged)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), DZSAMALI Iman (Meskov Breszt, fehérorosz), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélső: IVÁNCSIK Gergő* (Telekom Veszprém)
*tartalékok

II. félidő, 26-30. perc

Duvnjak ez most fölé lövi, Balogh pedig felhoz minket mínusz háromra. Fazekas és Ivic is bemutat egy védést, Cindric pedig bebújik a két hármas védő között, és bedobja (25-29). Harsányi hatodik góljával 26-29, de már csak két perc van hátra. Újabb horvát időkérés után megint Cindric, most már végleg eldőlt. Bodó még kozmetikázik az eredményen (27-30). Egy kínai után Duvnjak megint eredményes, Balogh a túloldalon vágja be szépen a léc alá (28-31).

II. félidő, 21-25. perc

Gojun kimegy két percre, a büntetőt pedig Császár gólra váltja (20-23). Emberhátrányban is megy nekik, ezúttal Mamic, majd rögtön utána Kontrec (20-25). Bánhidi góljával megint négy a hátrányunk, de Mamic a következő támadásból újra betalál. Fazekas jön a magyar kapuba. Lékai negyedik gólját jegyzi (22-26), ráadásul Stepancic le is csücsül két percre. Időt is kér a horvát mester. Újabb emberhátrányos horvát gól, de azért Balogh is vállal egyet (23-27). Sebetic úgy megy át, mint kés a vajon, ahogy Bodó is (24-28).

II. félidő, 16-20. perc

Ivic védi Bodó lövését, majd Duvnjak lövet egy gólt Kontreccel. Sebetic is lő egyet, már néggyel mennek (18-22). Lékai, végre már! Mikler most nem nagyon találkozik a labdával, megint Sebetic (19-23). Balogh ellen belemenést fújnak, de végre ők is rontanak. Ivic ezúttal Juhász próbálkozását fogja tíz perccel a vége előtt.

II. félidő, 11-15. perc

Cindric második találatával először mennek kettővel (15-17), Sabaté időt is kér. Dzsamali a kapufát találja el, ők pedig kapnak egy hetest. Mandalinic büntetőjét fogja Mikler, nagyon kellett! Dzsamali ezt már bezúdítja (15-16). Horvat lövése mindkét oldali kapufát eltalálja, mielőtt kifele pattan, de Strelekkel nem tudunk mit kezdeni. Dzsamali dob egy nagy gólt, majd kiállítják (17-18). Ki érti ezt? Horvat berepül, be is lövi, Balogh pedig a félpályáról lövi be, miután észreveszi, hogy a horvátok nem figyelnek. Szokás szerint Horvat lövi a horvát gólt (18-20).

II. félidő, 6-10. perc

Mamic azonnal góllal mutatkozik be (13-13), Duvnjak gólja után pedig Harsányi egy szabálytalan góllal egyenlít, de szerencsére megadták (14-14). Sajnos fölé dobjuk, Mamic pedig a betörés után a kapuba talál (14-15). Lékai bátor egyéni akciója szabaddobást ér, majd egy nagy játék után Harsányi egyenlít, de Strlek rögtön gólt szerez (15-16). Császár passza magas Harsányinak.

II. félidő, 1-5. perc

A második játékrészt mi kezdjük, Sabaté szinte sort cserélt a szünetben. Dzsamali lövését védi Ivic, Strlek pedig a kapufát találja el. Ancsin szinte már labdát szerez, de a lábára pattant a játékszer. Duvnjak durrant mellé. Császár bejátszása után kapunk egy hetest, Harsányi viszont a kapufára dobja. Mikler hiába véd, a Duvnjak elleni szabálytalanság miatt szabaddobással jöhetnek. Passzívnál Duvnjak lő nagy gólt (11-12). Császár azonnal válaszol (12-12), Ligetvári pedig a szélről eredményes (13-12).

Vége az első félidőnek

11-11 az állás az első 30 perc után. Nagyon kár az utolsó pár percért, mert már négy gól is volt a mieink előnye. Hamarosan jön a folytatás.

I. félidő, 26-30. perc

Emberhátránnyal kezdjük az utolsó öt percet, és Mikler rögtön egy bravúrral hatástalanítja a szélső próbálkozását, Időt kér Xavi Sabaté. Balogh egy lövőcsellel elküldi Gojunt, majd a kapuba lő (11-7). Strlek azonnal kihasználja Lékai apró megingását (11-8). Bodó löketét kiüti Ivic, olvasta a horvát kapus. majd Strlek lemásolja az előző gólját (11-9). Lékai ejti ki a labdát, de szerencsére Duvnjak kidobja a labdát. De visszaadják nekik a labdát, és feljönnek egy gólra (11-10). Hármat lőttek zsinórban. Újabb eladott magyar labda, Sebetic pedig kiegyenlít (11-11). Lékai lépéshibájával zárul az első félidő.

I. félidő, 21-25. perc

Mandalinic után Juhász is belemegy, majd a visszafutó kapus véd hatalmas bravúrral, pedig az üres kapura dobhattuk rá. Cindric felhozza őket kettőre (9-7), de hetest kapunk. Harsányi érkezik, és be is lövi (10-7). Újabb kiváló védekezés, ezúttal Bodó mutatta be. Bodó már az ellenfél kapuja előtt főszerepben, de ezt is védi Ivic.

I. félidő, 16-20. perc

Strlek gyorsan be is köszön a szélről (6-4), majd az ő kísérletét védi Mikler, de hetest adnak. Mandalinic értékesíti is (6-5). Juhász állítja vissza a szélről a kétgólos differenciát, majd Lékai háromra növeli az előnyt (8-5). Horvat a szélről ejti be gyönyörűen (8-6). Már hárommal vezetünk, de lehetne az négy is, de Ligetvári elkapkodja a ziccert. Mikler is véd egyet. Rossz zárás után támadunk, elveszik tőlünk a labdát, de emberelőnybe kerülünk.

I. félidő, 11-15. perc

Bánhidi a lécre dobja a ziccert, ő pedig kapnak egy hetest, de Horvat a kapufára lövi. Balogh egy szép csel után 3-3-ra alakítja az állást. Szabálytalanul zár Musa, de Balogh sajnos ellépi a horvát kapu előtt. Juhász szerez gólt egy gyors indulás után (4-3). Mandalinic is a felső lécet lövi telibe, Lékai viszont a kapuba dobja a ziccert Balogh szép passza után (5-3). Fault gyanús helyzetben véd Mikler, Bodó pedig bedobja a lerohanás után (6-3). Időt kér a horvát kapitány.

I. félidő, 6-10. perc

Labdavesztés után Strlek egyenlít öt és fél perc játék után (1-1). Bodó löbböli oda a labdát Bánhidinek, aki kihasználja a ziccert (2-1). Mandalinic gyorsan ki is egyenlít (2-2). Duvnjak ül ki két percre, akárcsak náluk Schuch Timuzsin. Stepancic belement, mi jöhetünk. Zlatko Horvat csen el egy labdát, meg is büntet minket (2-3).

I. félidő, 1-5. perc

A horvátok kezdték a játékot, rögtön kapus nélkül. Stepancic lövését sikerül sáncolni, Stevanovic pedig védi az átlövésünket. Strlek szépen befordult a szélről, de mellé dobta. Harsányi került be a szélről beállósba, és be is talál (1-0). Mikler mutat be egy szép védést, a túloldalon pedig Balogh forgácsolja szét a lécet.

Olvasói sztorik