Sport

Zombi lett a magyar válogatott kapitánya, orvoshoz megy

A hétvége nagy lemondáshullámot hozott a férfikosárlabda NB I-ben, a sort a Szolnoki Olajtól távozó Stojan Ivkovic nyitotta, aki a Szeged elleni vereség után állt fel a kispadról. A Magyar Nemzetnek nyilatkozott a magyar férfiválogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó Ivkovic, aki azt mondta, túl sok volt egyszerre az Olaj és a nemzeti együttes (amelyet kijuttatott az Európa-bajnokságra) irányítása, ő is és a játékosok is elfáradtak az erőltetett menetben és bizony hozott rossz döntéseket is.

„Huszonöt éve vagyok Magyarországon, eljött ez a pillanat is. Minden edző életében van ilyen, hibázol és nem megy tovább. Nem jöttek az eredmények, nem játszottunk jól, ez teljesen az én felelősségem. Az utolsó hat év így is gyönyörű volt, extra jól sikerült, de Szolnokon magasan van a mérce, és mi nem tudtunk teljesíteni a bajnokságban” – mondta Ivkovic, aki szerint a légiósokkal sem volt minden rendben, de pár változtatással a keret gondjai megoldódhatnak.

Az szerint a tanulság, hogy nem szabad válogatottat és klubcsapatot dirigálni egyszerre, főleg mostantól, amikortól majd az Európa-bajnokság selejtezői már nem nyáron lesznek, hanem szezon közben. És hogy mihez kezd most Ivkovic?

Én zombi lettem, most pihenek, orvoshoz megyek, mert ötven fölött járok.

Az Atomerőműtől Gediminas Petrauskas, a Soprontól Sabáli Balázs távozott a hétvégén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik