Sport

Kézi-vb: A franciák ízekre szedték a brazilokat

Szerda este megkezdődtek a férfi kézilabda világbajnokság küzdelmei, a házigazda Franciaország Brazíliával csapott össze.

A franciák szerezték az első gólt, Cédric Sorhaindo talált be hat méterről, majd egy brazil kapufa után Valentin Porte lőtte a másodikat lerohanás után.

A negyedik percben aztán Novais megszerezte az első brazil gólt, de két gyors hazai találat után máris 4-1 állt az eredményjelzőn, így időt is kért Washington Silva szövetségi kapitány.

Jól védekeztek a franciák a meccs elején, rendre blokkolni tudták az ellenfél lövéseit, illetve Thierry Omeyer is nagyon bekezdett a kapuban.

Nikola Karabatic a franciák 10. gólját szerezte, majd Omeyer találta el a felsőlécet, Luc Abalo pedig az üres kapuba lőtte a kipattanót. A szélső második gólja után 14-5 állt az eredményjelzőn, folytatódott tehát a francia gálaelőadás.

Porte cunderezett a hálóba az első félidő hajrájában, egyszerűen minden összejött Didier Dinart tanítványainak, akik 30 perc alatt eldöntötték a lényegi kérdéseket (17-7).

Öt perc sem telt el a második félidőből, és máris 13 volt közte, a cserék is ellenállhatatlanul teljesítettek.  A 44. percben lőtték a 10. góljukat a brazilok, a franciák ekkor már 25-nél jártak.

A hazaiak végül 31-16-ra nyertek, és magabiztosan készülhetnek a Japán elleni meccsre.

A magyar válogatott pénteken Németország ellen kezdi meg szereplését a világbajnokságon.

Kézilabda világbajnokság, A csoport, 1. forduló, végeredmény:

Franciaország – Brazília 31-16 (17-7)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik