Sport

Könnyek közt búcsúzott a Dakartól a magyar versenyző

Horváth Lajos könnyek közt búcsúzott az idei Dakar-rali küzdelmeitől – írja a sportivo.hu.

A harmadik nap első részét még sikeresen teljesítettem, de a speciális szakasz már sajnos megoldhatatlan feladatok elé állított. Körülbelül 30-40 kilométerrel az etap kezdete után a borzasztó mély talajban többen is elakadtunk, autók, quadok és motorok egyaránt bajba kerültek. A problémát tovább fokozta a tény, hogy egy kiszáradt tó medrébe érve eltévedtünk, és a több választható nyom közül sem sikerült megtalálni az egérutat. A keresgélés során egy alkalommal majdnem le is estem a tátongó szakadékba. Az idei évre nehezítettek a navigáció szabályait is, így nyugodtan mondhatom, teljes mértékben magunkra voltunk utalva. A kezdeti tanácstalanság után kisebb bolyba verődve folytattuk az utunkat, ekkor én szerencsétlenül elestem, a többiek pedig tovább száguldottak.

A magyar indulónak annyi ereje sem maradt, hogy felállítsa motorját, ráadásul vízkészlete nagy részét is elhasználta, így megnyomta a konzolon lévő segélyhívó gombot.

Helikoptert küldtek értem egy orvossal, aki nyomban megvizsgált. Miután végzett, már vissza sem engedett, azt mondta, hogy a végletekig elkészültem, és itt a vége. Leszerelték minden műszerem, majd felszálltunk. Nem szégyellem, sírva hagytam ott a motorom.

A motorosoknál Joan Barreda, az autósoknál pedig Cyril Despres vezet négy szakasz után.

A pénteki ötödik szakaszon a Tupiza és Oruro közötti 692 kilométeres táv vár a mezőnyre, melyből 447 km lesz a szelektív szakasz. Az idei Dakar január 14-ig tart, a cél Buenos Airesben lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik