Sport

Még mindig WADA-tiltólistás a Béres Csepp

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) közzétette, mik szerepelnek a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) idei tiltólistáján. Egy éve nagy port kavart, hogy a Béres Csepp is szerepelt a felsorolásban, a helyzet idén sem változott.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Béres Csepp és a Béres Csepp Extra nevű termékek továbbra is a TILTOTT ANYAGOK közé tartoznak, mivel ezen termékek kobaltot tartalmaznak kobalt-klorid-hexahidrát formájában

– áll a MACS összefoglalójában. A B12 vitamin kivételével a kobaltvegyületek továbbra is tiltottak, mivel korábban annak segítségével próbálták leplezni a tiltott szerek használatát.

A versenysportolókra vonatkozó WADA-előírás – amely szigorítás semmiféle összefüggésben nincs a Béres Csepp készítményekkel – a fogyasztóknál semmilyen mértékben nem érintik a Béres Csepp készítmények alkalmazhatóságát. A Béres Csepp készítményeknek doppinghatása nincs. Mindezt tavalyi cikkünkben írtuk, itt lehet elolvasni.

A WADA idei listája alapján a teljes phenethylamin vegyületcsalád is tiltott a dizájnerdrogok elterjedése miatt.

Phenylethylamine esetében az általános élelmiszerfogyasztás nem eredményezi a phenylethylamine mennyiségének akkora szintjét, amely pozitív vizsgálati  eredménynek minősülne

– írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik