Sport

Hosszú Katinka és Cristiano Ronaldo az év európai sportolói

Hosszú Katinka és Cristiano Ronaldo lett a 2016-os év európai sportolója a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség kontinentális szekciójának szavazásán – számol be az MTI.

Mindkét sportoló először végzett az élen a voksoláson, Hosszú három arany- és egy ezüstérmet nyert a riói olimpián, illetve a világkupában és a rövidpályás úszó világbajnokságon is oktatta a mezőnyt 2016-ban. Az Iron Lady mögött Angelique Kerber német teniszező és Laura Trott brit kerékpáros végzett a második, illetve harmadik helyen.

Ronaldo BL-, Eb– és UEFA Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett, a tavalyi év végén pedig a klubvilágbajnokságon sem talált legyőzőre a Real Madriddal, valamint a negyedik Aranylabdáját is megnyerte decemberben. CR Andy Murrayt és a friss világbajnok Nico Rosberget utasította maga mögé.

Hosszú Katinka nemrég a swimswam.com szavazásán bizonyult a legjobbnak, a világ sportolóinak versengésében pedig Simone Biles amerikai tornász mögött a második helyen végzett az AIPS-nél. A 27 éves úszónő így búcsúzott a 2016-os évtől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik