Sport

El vannak ájulva a nemzetközi sportszövetségek a magyar pályázattól

Összesen 22 nemzetközi sportszövetség szakértője látogatott hazánkba, ők a rövid utazási időket, a város- és az olimpiai fejlesztések összhangját, illetve Budapest szépségét dicsérték – írja az MTI.

Az elmúlt közel négy hónapban érkeztek a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére pályázó magyar fővárosba, és nem fukarkodtak a méltató szavakkal.

A vendéglátók bemutatták a budapesti olimpia átfogó koncepcióját, az úgynevezett master plant, a látogatók megtekinthették a tervezett olimpiai falu helyszínét a Vituki toronyházból, illetve elutaztak a vidéki és fővárosi már meglévő, vagy a pályázatban szereplő versenyhelyszínekre.

A FIFA időhiányra hivatkozva nem tett látogatást, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség pedig jelezte: a szegedi pályát az egyik legjobbnak tartja világszerte. A FINA képviselői viszont a 2017-es magyarországi vizes vb miatt a közelmúltban többször is hazánkban jártak.

Ez az első olimpiai pályázat, amelynek során a kandidáló város gyakorlatilag az első pillanattól kezdve folyamatosan egyeztet a nemzetközi sportszövetségekkel. Ezek a szervek tudják a legjobban, mire van szüksége a sportnak, sportolóiknak, így az Agenda 2020-ban szereplő “athlete’s first”, vagyis a sportolók a középpontban alapelve a szövetségek visszajelzései alapján még jobban érvényesíthető, ez pedig azon túl, hogy számunkra, a leendő nézők és a média szempontjából is lényeges

-mondta Mizsér Attila, a budapesti pályázat sportigazgatója.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő szeptemberben, Limában dönt a 2024-es játékok házigazdájáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik