Sport

Vendée Globe: Fa Nándor már a nyolcadik helyen halad

24.hu
24.hu

2016. 12. 25. 20:13

Korábban a témában:

Fa Nándor már a nyolcadik helyen halad magyar tervezésű és építésű hajójával, a Spirit of Hungaryvel a Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyen.

Fa Nándor szombaton még a kilencedik helyen állt, de számítani lehetett az előrelépésére, ugyanis a francia Paul Meilhat hajóján néhány nappal ezelőtt meghibásodott a tőkesúlybillentő hidraulika, amit csak külső segítséggel tud megjavítani, így pedig versenyen kívül mehet majd tovább.

Korán reggel, ami otthon a kora esti időszak, telefonon hívtam a családot, akik nálunk otthon álltak a fa körül. Jó volt beszélgetni velük, de nekem itt most sok mindenre állt az agyam, csak a karácsonyfára nem

– áll a Spirit of Hungary hajónaplójában.

Itteni idő szerint délután jutottam el odáig, hogy kiraktam az ajándékokat – csoki, aprósütemények, két fotóalbum – és örültem nekik. Akkor már inkább éreztem valami karácsonyfélét. Megbontottam a karácsonyi pezsgőmet. Az óceán és a hajó után kaptam én is egy kortyot, ami nagyon jólesett. Köszönöm annak, aki a hajóba rejtette, mint ajándékot

– írta később Fa Nándor.

A magyar versenyzőnek az időjárási jelenségek közül ezúttal a szélcsend okozott bosszúságot, ez számításai szerint körülbelül 15 órás időveszteséget okozott neki. “Valaki túl békés ünnepet kívánhatott? Hosszas, igen frusztráló álldogálás és rossz felé vitorlázás után ismét haladok, még ha nehéz körülmények között is.”

Fa Nándor később kifejtette, hogy úgynevezett lógóhullám – távoli szélrendszerek által keltett, szabályos, sima felületű hullám – is nehezítette a dolgát.

A következő napokban inkább erős, de sajnos nagyon rapszodikus szelekre számítok. Igen mogorva fellegek közelítenek. Eltűnt a napsütés, a világosszürkét váltja a sötétszürke. Ezek itt most az uralkodó színek

– áll a hajónaplóban.

A 29 tagú mezőny a nyugat-franciaországi les Sables-d’Olonne-ból rajtolt el, és keleti irányban haladva kerüli meg a földet. A Spirit of Hungary hátránya vasárnap 4279 tengeri mérföld volt az éllovashoz képest.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 29.
A főváros egyik legdrágább környéke a Duna partján épített Xlll. kerületi Marina Part. Ennek oka az, hogy kizárólag új építésű lakásokat találunk a környéken.
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.