Sport

Rangadót játszik a vb-pótselejtezőben a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott Szlovákiával találkozik a jövő decemberi németországi világbajnokság pótselejtezőjében – számol be a swe2016.ehf-euro.com.

A sorsolást szombat délután rendezték a vasárnap záruló svédországi Európa-bajnokság egyik helyszínén, Göteborgban. (1:08:35-től a lényeg)

Közepesnek tartom a sorsolást, kaphattunk volna nehezebb, de könnyebb ellenfelet is a szlovák válogatottnál. Ellenfelünk szervezett csapat, fel kell készülnünk ellenük és fókuszáltan, odafigyelve kell megvívnunk a selejtezőket, hogy ott legyünk a németországi világbajnokságon

-nyilatkozta a Magyar Kézilabda-szövetségnek Kim Rasmussen kapitány, aki első tornáján a 12. helyen végzett a magyar együttessel.

A két csapat eddig 18-szor találkozott egymással, a magyarok 15, a szlovákok pedig mindössze egy meccset nyertek, kétszer döntetlen született. Legutóbbi Nagymihályon, Eb-selejtezőn ütötték ki (32-23) Szlovákiát Görbicz Anitáék idén június 1-én.

A párharc nyitómérkőzését június 9. és 11. között játsszák Magyarországon, a visszavágót június 13. és 15. között rendezik Szlovákiában.

A világbajnokságot 2017. december 1. és 17. között Németország hat városában rendezik 24 válogatott részvételével. Nyolc gárda már korábban biztosította részvételét: Németország házigazdaként, Norvégia címvédőként, Angola, Tunézia és Kamerun az előző Afrika-bajnokság dobogósaként, Dánia, Franciaország és Hollandia pedig a mostani Európa-bajnokság elődöntőseként kvalifikált. A csoportok sorsolását június 27-én tartják Hamburgban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik