Sport

Pálinger: Ez a csapat két év múlva lesz kész

Palinger-Katalin(1)(210x140).png (pálinger katalin)
Palinger-Katalin(1)(210x140).png (pálinger katalin)

Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke a női válogatott teljesítményéről beszélt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában:

A norvégok elleni meccs összességében pozitívabb volt, mint az eddigiek. Sokkal fegyelmezettebben játszott a csapat, a Kim Rasmussen szövetségi kapitány által mérkőzés előtt kitűzött célokat megvalósították a lányok. Meg kell ragadni a pozitívumokat, és azokból építkezni.

A 254-szeres válogatott kapus természetesen a mieinket sújtó példátlan sérüléshullámról is szót ejtett:

Az Eb-re a nagyon sok hiányzó tudatában utazott el az együttes, ezért nem volt konkrét elvárása a szövetségnek. Nyilván a csoportból való továbbjutást kitűztük célul, ezt teljesítettük is, még ha nem is úgy, ahogy eredetileg terveztük. A cseheket meg kellett volna verni, ami azonban igazán fájó, az a román meccs, amelyen nagyon simán kikaptunk. Ez főleg annak tudatában fájó, hogy két héttel előtte viszonylag sima találkozón elvertük a románokat. Mindazonáltal meg kell jegyeznem, hogy a csapatból hiányzik öt meghatározó játékos, és akkor még nem beszéltem arról a négyről, akik a csere lehetőségét biztosították volna. Velük teljesen más lett volna az Európa-bajnokság. Bízom abban, hogy a lányok a végső erejüket kitéve a pályára ma esetleg pontot tudnak szerezni az oroszok ellen, egyúttal úgy tudják lezárni az Európa-bajnokságot, hogy tanulságos és hasznos volt.

Pálinger Katalin elmondása szerint a lányok megtalálták a közös hangot a szövetségi kapitánnyal.

Ez az Eb hatalmas tapasztalat mindkét félnek. A torna  előtt már elmondtuk, hogy négy évben gondolkodunk a szövetségi kapitány kérdésében. A stábját felállítottuk, de azt senki nem várhatta, hogy itt két-három hét alatt csodát lehet tenni. Vissza kell menni az alapokig, az erőnléti edzéseket átalakítani, külön egyénileg specifikus programokat kiadni a lányoknak, tehát nagyon hosszú folyamat ez. Jövőre már szeretnénk ennek a komolyabb jeleit látni, ám igazából ez a csapat két év múlva lesz kész.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik