Sport

Kézi-Eb: Még sosem vertek el minket ennyire a románok

A magyar női kézilabda-válogatott 29-21-es vereséget szenvedett Románia ellen a svédországi Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában.

Összeállítottunk egy játéktervet, amiben mindent megbeszéltünk, de nem sikerült ezt végrehajtanunk. Sok olyan dolgot csináltunk, amit nem úgy beszéltünk meg, mint ahogy a lányok a pályán megvalósították

-nyilatkozta Kim Rasmussen az M4 Sportnak a mérkőzés után. A magyar szövetségi kapitány hangsúlyozta: nem volt elég stabil a védekezés, emellett rengeteg ziccert hibáztak tanítványai.

Cristina Neagu (10 gól) ellen nem volt ellenszerünk, így a legsúlyosabb vereséget szenvedtük el világversenyen az aktuális ellenféltől, hiszen – 8-cal még sosem ballagtunk le a pályáról Románia ellen.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy kellett ehhez a magyar válogatottat sújtó sérüléshullám, a Montenegró elleni meccsen (21-14) nagyszerűen teljesítő Janurik Kinga nem tudta vállalni a további szereplést, rajta kívül Triscsuk Krisztina vállának állapota sem javult sokat.

A mieink kedden 18:30-tól az aktuális világbajnok Norvégia ellen javíthatnak, majd szerdán Oroszország ellen zárják középdöntős szereplésüket. Miután előbbi válogatott legyőzte vasárnap Dánia legjobbjait, biztossá vált, hogy a magyar csapat nem juthat be az elődöntőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik