Sport

Hosszú Katinka: Végre lehetett ünnepelni

Hosszú Katinka minden várakozást felülmúlt a windsori rövidpályás világbajnokságon: 9 éremmel (7 arany, 2 ezüst) zárt, mely rekordnak számít. Az utolsó versenynapon 100 pillangón diadalmaskodott, ezt követően így nyilatkozott az M4 Sportnak:

Nagyon örülök ennek az aranyéremnek, ez talán látszott is. Az egész világbajnokságon ez volt a legkönnyebb estém, hiszen csak egy versenyem volt, így aztán a végén kitörhettek belőlem az érzelmek. Az előző napokon rendkívül keményen kellett koncentrálnom, hiszen több számban is úsztam, most viszont ez volt a vége, végre lehetett ünnepelni, jutott erre is idő, már nem egy újabb szám járt a fejemben. Sokat gyakoroltam az ilyen sorozatterhelést, elsősorban azt, hogy mentálisan bírjam, ez a legfontosabb. A mai úszáshoz az is kellett, hogy jól aludjak az éjszaka – az elmúlt napok után jöhetett a nyugalom, ez az egyik legfontosabb ilyenkor. Iszonyúan intenzív volt az elmúlt hat nap, de mondhatom, csodálatos élmény volt itt versenyezni.

A 27 éves úszónő egyébként zárásként országos csúcsot (55.12) repesztett 100 pillangón. A rövidpályás világbajnokságok női örökranglistáját illetően Hosszú Katinkáé a legtöbb egyéni arany (13) és a legtöbb összes érem (22 – 13-7-2) is. Magyarország az Egyesült Államok mögött a második helyen zárt az éremtáblázaton.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik