Sport

Fehérváron épül fel az ország második legnagyobb sportcsarnoka

Elég régóta téma már egy ilyen létesítmény a városban, 2019 szeptemberére megépülhet.

Székesfehérváron nagyjából tíz éve téma egy multifunkcionális sportcsarnok építése. Fehérvár igazi sportváros, több élvonalbeli csapattal is, így adta volna magát a létesítmény megépítése. Olyannyira, hogy korábban a csarnok ígéretével még A-csoportos jégkorong-világbajnokságra is pályázott Magyarország. A rendezési jogot nem kaptuk meg, a csarnokból sem lett semmi.

2013-ban a városi közgyűlés tárgyalta a kérdést, és elfogadták a kezdeményezést. Már csak a megfelelő helyszínt kellett megtalálni hozzá, a szekesfehervar.hu cikke szerint pedig végül a Budai út városból kivezető szakaszán építik majd meg. Ez a rész egy köpésre van az M7-estől, azaz Budapestről elég hamar meg lehet közelíteni, nem kell áthajtani a városon.

2016 elején a Modern Városok Program keretében Székesfehérvárnak 16 milliárd forintot ítéltek meg, ebből 509 millió támogatást kapott a multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnok. Ez utóbbi összeg a területvásárlást fedezi 2016-ban.

Hétfőn délelőtt mutatták be a 6000 férőhelyes Alba Aréna terveit Fehérváron, amely az ország második legnagyobb sportcsarnoka lesz – a legnagyobb a Papp László Sportaréna, amiben fájó, de minden van, csak sport nincs, vagy csak elvétve. A tervekről készült képeket a szekesfehervar.hu oldalon lehet megnézni. A csarnoképítés teljes költségéről ugyanakkor még nem esett szó.

“A tervekkel kapcsolatban folyamatosan egyeztetünk a szurkolókkal, a sportklubokkal és a nemzetközi sport szakszövetségekkel is” – mondta Cser-Palkovics András, a város polgármestere.

A tervek szerint 2019. szeptember 1-jén lenne az átadó.

A nyitóképen Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor és Cser-Palkovics András a Videoton páholyában. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik