Sport

Öttusa: Bretz Gyula betemetné a lövészárkokat

A MÖSZ új elnöke amondó, ő megszüntetné a pártoskodást és higgye el mindenki, az öttusát a rossz riói szereplés ellenére sem kell leírni.

Furcsa ellentét, bár megválasztották, ergo örülnie kellene, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke mégsem szívesen tekint vissza a szervezet hétfői tisztújító közgyűlésére.

Azzal együtt, hogy az eredménnyel elégedett vagyok, nem kerül majd be a magyar öttusasport aranykönyvébe. Elég rossz hangulata volt, de én szeretném betemetni a lövészárkokat. Mindenkire számítok, és nem foglalkoznék többet a közgyűléssel

– fogalmazott Bretz Gyula, a MÖSZ új elnöke az nso.hu oldalon.

Az esemény érdekessége volt, hogy a két pártra szakadt öttusa társadalom hétfő reggel még két elnökjelöltről tudott. A korábbi elnökkel, Dr. Réczei Gézával szemben Dr. Vidoven Árpád közigazgatási államtitkárt jelölte a korábbi szakmai alelnök, Dr. Simóka Beáta által vezetett csoport, ám a politikus váratlanul visszalépett.

Dr. Simóka ekkor varázsolta elő a korábban az elnökjelöltségtől egyszer már Vidoven javára visszalépő Bretz Gyulát. Ennek ellenére az új elnök nem bánja, hogy így alakult, hiszen szeretne a kormányzati szándéknak megfelelően kialakítani egy igazi öttusacentrumot.

Bretz magánemberként az UVATERV vezérigazgatója (és a MAFC elnöke), így nyilván nem hátrány, hogy elég sok nagy beruházást végigcsinált már.

Bretz az elhíresült és rendkívül érzelmes, elgondolkodtató Marosi-beszédről úgy vélekedik, hogy amennyire londoni olimpiai bronzérmese temette az öttusát, annyira talán nem kellene.

Volt egy sikertelen olimpia, de ez előfordult már a világtörténelemben. Azt gondolom, hogy szélesebb bázissal építkezünk, ám az öttusában nem lehet egy-két év alatt sztárokat nevelni – időre van szükségünk. Feltette a közgyűlésen azt a kérdést, hogy ki van kiért: az edzők, vezetők, a szövetség van a versenyzőkért, vagy fordítva? Bennem egészen világos a kép: mi vagyunk a sportolókért. Sportolók nélkül ugyanis semmilyen szövetség létezésének nincs értelme

– tette világossá a felállást az új elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik