Sport

Kolumbiából és Egyiptomból is pályáztak Benedek Tibor helyére

Tizenhárman pályáztak a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, amelyre péntek délben járt le a jelentkezési határidő. A magyar szövetség (MVLSZ) honlapjának beszámolója szerint a pályázók között van magyar, külföldön élő magyar és külföldi szakember is, a szövetség azonban – tekintettel arra, hogy a hétvégén több klubcsapat is nemzetközi kupamérkőzést játszik – csak a jövő héten hozza nyilvánosságra a neveket.

Hesz Máté főtitkár elmondta, hogy Kemény Dénes elnök felveszi a kapcsolatot a jelöltekkel, az MVLSZ elnöksége pedig csütörtökön dönt az új kapitány személyéről.

A vlv.hu szakportál megkérdezte a magyar élvonal valamennyi vezetőedzőjét, hogy pályázott-e. A válaszokból kiderült, hogy Cseh Sándor (Szolnok), Dabrowski Norbert (Eger), Märcz Tamás (BVSC), Szécsi Zoltán (Kaposvár), Vad Lajos (Honvéd) és Vincze Balázs (OSC-Újbuda) jelentkezett, továbbá a Kolumbiában dolgozó Gyöngyösi András és az Egyiptomban tevékenykedő Lukács Dénes is benyújtotta pályázatát.

Az új kapitány megbízatása 2017. január 1-től 2020. december 31-ig szól majd. Benedek Tibor október közepén jelezte, hogy nem fog szerződést hosszabbítani, az UVSE szakmai igazgatója lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik