Sport

Kim Rasmussen: Nincs veszítenivalónk

A magyar női kézilabda-válogatott nehéz helyzetbe került a svédországi Európa-bajnokságon, de nagyszerű játékkal rukkolt elő Montenegró ellen, a 21-14-es győzelemmel pedig továbbjutott a középdöntőbe. Kim Rasmussen szövetségi kapitány az M4 Sportnak nyilatkozva azt mondta: ezen a mérkőzésen sok minden összejött a csapatnak.

„Jól működött a védekezés, és nyomás alá tudtuk helyezni a montenegrói átlövőket. Kinga nagyon jól védi ezeket a lövéseket, remek munkát végzett ma.

Mindenki beleadott valami pluszt, Janurik Kinga, Görbicz Anita, Kovács Anna is hozzátette a magáét. Apró hibákat még elkövetünk, de ezekből lehet tanulni.

Nagyon elégedettek vagyunk a mai mérkőzéssel” – mondta a kapitány a találkozó után.

A középdöntőben, ahová nulla pontot viszünk, a románokkal, az oroszokkal és a norvégokkal találkozunk majd. Rasmussen szerint nincs veszítenivalója a magyar válogatottnak.

Van három további meccsünk, hogy a koncepciónkat kidolgozzuk. A világ legjobbjai ellen játszhatunk, az oroszok, a norvégok és a románok ellen. Már nincs veszítenivalónk, a célunkat elértük. Megpróbáljuk megnehezíteni az ellenfelek dolgát.

Eredmény – női kézilabda-Eb, 3. forduló, C csoport

Magyarország-Montenegró 21-14 (11-6)
a magyar csapat gólszerzői: Görbicz 5, Schatzl 4, Klivinyi, Kovács A. 3-3, Lukács 2, Bódi, Erdősi, Hornyák, Triscsuk 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik