Sport

Hosszú Katinka: Fogalmam sincs, hány darab érmem van

December 9-én, pénteken jelenik meg a Cosmopolitan karácsonyi dupla lapszáma, amelynek címlapján és nyolc belső oldalán Hosszú Katinka a vezető téma. Úszólegenda a Cosmopolitan címlapján utoljára 2000-ben volt. Akkor nem mást, mint az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztinát érte ez a megtiszteltetés.

Cosmo címlap

A 2016 decemberi exkluzív interjúból kiderül, a Rióban három olimpiai bajnoki címet szerző úszónő, férjével, Shane Tusuppal való megismerkedése előtt nem volt olyan magabiztos, mint most. Rendre meg akart felelni a környezetének, 
képtelen lett volna azt mondani:

ez vagyok én, és kit érdekel, te mit gondolsz.

A belülről előtörő bátorságon kívül mást is kapott férjétől, teljesen máshogy néz ki a teste most, mint a londoni olimpián.

cosmopolitan.hu
Shane Tusup mindenhova elkíséri feleségét, így a Cosmopolitan fotózására is. Mindenben segíti, támogatja Forrás: Cosmopolitan

Amióta elkezdtük Shane-nel a közös munkát, óriási hangsúlyt fektetünk a konditermi edzésekre, a tudatos étkezésre. Fél év után kezdtem látni a kockákat a hasamon, és persze ez nagyon tetszett! De megkérdeztem Shane-t, hogy meddig megyünk el az izomépítésben, nehogy már ne legyek büszke a testemre. Féltem, hogy elveszítem a nőiességemet, és túl izmos leszek. Bevallom, eleinte sok ilyen kétely volt bennem

– fogalmaz Katinka az interjúban.

Shane, akinek kibontott hajjal tetszik a legjobban, azzal nyugtatta meg, hogy a test mindig ahhoz idomul, amire szüksége van, hogy elérje azt a teljesítményt, ami aktuálisan fontos. Az olimpiai bajnoki címhez ez kell, de később, anyaként átalakul és sokkal nőiesebb lesz.

cosmopolita.hu
Katinka szeret klasszikus, nagybetűs nőként kinézni és viselkedni Forrás: Cosmopolitan

Ezt fura volt tőle hallani! Mert én tök nőiesnek érzem magam, attól függetlenül, hogy izmos vagyok, csomó súlyt fel tudok emelni, és a világon mindenkit képes vagyok megverni 400 vegyesen. Ebből látszik, hogy ez belülről fakad! Nemcsak a testem változott, hanem a szemléletem is a közös munka során, és a kettő között szuper az összhang!

Hosszú Katinka a jelen, egyre sűrűsödő céljainak az elérése érdekében minden reggel 4:50-kor ébred, szombaton 6:30-kor, vasárnap pedig 7-kor. Hétköznap 6.00-tól 8.30-ig tornateremben edz, aztán 11.30-ig úszik, majd következik az ebéd.

cosmopolitan.hu
A szerződések aláírása épp úgy napi feladatai közé tartozik, mint a súlyok emelgetése és a sokezernyi hossz leúszása. A képen egyébként Katinka a Cosmo-kvízt tölti ki éppen. Forrás: Cosmopolitan

Ebéd után irány az iroda és az egyre növekvő üzleti vállalkozások az Iron Corp (könyvkiadás), az Iron Streetwear (ruházat), az Iron Lady Arcanum (képregények), az Iron Aquatics (úszóklub), az Iron Lady és Iron Nation brandek napi ügyeinek az intézése. Valamennyi cég bővül és növekszik.

Cosmo címlap

Az üzleti élet után 16.30-től 18.30-ig újra az úszásé a főszerep, míg estére már csak a vacsora, a masszázs és a korai lefekvés, alvás marad.

Hosszú Katinka és Shane Tusup munkája érmekben is mérhető. Kérdés, vajon számon tartja-e őket?

Fogalmam sincs, hány darab van összesen! Most ősszel csak a világkupán 150-et szereztem. A legfontosabbak persze az olimpiai érmek, azok jelenleg az ágyam mellett vannak, de még keresem az igazi helyüket. Amúgy van otthon egy nagy szennyes kosár, amibe beledobtam az összeset. Hagytam párat Baján, anyuéknál, és Shane szüleinél is. Múlt hétvégén pont szálltam be a kocsiba, és éreztem, hogy van valami a pulcsim zsebében… egy érem! Szóval szerencsére kifolyik mindenhonnan! A legtöbb úszó idővel elosztogatja 
a rajongói közt az érmeket, 
de én soha! Egyszer szeretnék majd egy kiállítást rendezni belőlük, miután abbahagyom a versenyzést – az tök menő lenne!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik