Sport

“Marosi Ádámnak rengeteg építő jellegű gondolata volt”

marosi-adam(2)(650x433).jpg (marosi ádám, )
marosi-adam(2)(650x433).jpg (marosi ádám, )
Mindezt Dr. Simóka Beáta, a Magyar Öttusa Szövetség korábbi szakmai alelnöke, jelenlegi elnökségi tagja mondta a csütörtöki Nemzeti Sportban.

Hétfőn elnökváltás történt a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) élén, dr. Réczei Géza helyett Bretz Gyulát választották meg. Az elnökség gerince ugyanaz maradt, mint 2013-16 között, ráadásul olyan korábbi klasszisok, mint Fábián László, Mizsér Attila, Balogh Gábor és Szombathelyi Tamás nem kerültek be a szervezetbe.

Pedig a döntés előtt Marosi Ádám, olimpiai bronzérmes sportoló elég érzelmes beszédet mondott, amiben felhívta a figyelmet, hogy ütött a sportág utolsó órája és hányingere van attól, hogy az öttusában most mindenki csak a pozíciót keresi.

London olimpiai bajnoka két nappal később az Index kérdésére azt mondta, mélységesen csalódott amiatt, ami a közgyűlésen történt.

Ezek után szólalt meg Dr. Simóka Beáta, aki 2002-ben, San Franciscóban lett a sportág világbajnoka – Vörös Zsuzsa (olimpiai bajnok Athén, világbajnok 1999, 2003,2004) és Kovács Sarolta (2016) mellett ő az egyetlen női öttusázó, aki egyéni világbajnoki címet szerzett Magyarországnak – , aki a csütörtöki Nemzeti Sportban úgy fogalmazott:

Meghallgattam a beszédét, rengeteg építő jellegű gondolata volt. Változásokra van szükség, ez tény, de azt gondolom, tiszteletben kell tartani a közgyűlés döntését.

Simóka nem értett egyet azzal az állítással sem, amit Dr. Török Ferenc, a sportág kétszeres olimpiai bajnoka fogalmazott meg, miszerint a szövetség az ő és korábbi férje, Kállai Ákos zártkörű társasága.

Az ügyvédként praktizáló sportvezető, aki 2009-10 között az MSZP kormány sportállamtitkára volt, a hétfői közgyűlést követő vitáról az mondja, méltatlan az öttusasporthoz, amit egy szűk mag tudatosan gerjeszt, ezért sem ő, sem az elnökségi tagok nem szeretnének részt venni benne. Ahogy fogalmazott, ők dolgozni szeretnének és bízik benne, attól függetlenül, hogy Mizsér Attilát, Fábián Lászlót, Balogh Gábort nem választotta be a közgyűlés az elnökségbe, ha az öttusa segítséget kér, akkor ők segíteni fognak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik