Sport

Hosszú Katinka világbajnok 200 pillangón

Hosszú Katinka nem kevesebb, mint 12 számban nevezett a kanadai rövidpályás úszó-világbajnokságon, az első napon már nyert egy aranyérmet és egy ezüstöt. A második versenynapon két döntőben volt érdekelt, először 200 pillangón állt rajthoz, ahová a harmadik legjobb idővel (2:05.43) jutott be.

Hosszú, aki a két évvel ezelőtti vébén ebben a számban ezüstérmes lett, a hármas pályán úszott, ötven méter után vezetett és a táv második felére is az első helyen fordult. 150-nél már fél testhossz volt az előnye, majd fokozatosan ellépett a mezőnytől és

2:02.15-ös idővel megnyerte a döntőt!

Az amerikai Kelsi Worrell – aki tagja volt a mostani vb első világrekordját felállító női 4×50-es gyorsváltónak – próbálta meg tartani a lépést Hosszúval, de ő bő hét tizeddel kikapott a háromszoros olimpiai bajnok magyar úszótól. A kínai Csang Jü-fej lett a harmadik, aki mindössze 18 esztendős, ő már majdnem három másodperccel elmaradt Hosszú Katinkától.

Az Iron Lady egyébként négy évvel ezelőtt, Isztambulban már volt egyszer aranyérmes 200 pillangón, ám az utóbbi időben kicsit jegelte ezt a számot. Elég nagyot szólt a visszatérés.

A női 200 méteres pillangóúszás dobogója

1. Hosszú Katinka 2:02.15

2. Kelsi Worrell (amerikai) 2:02.89

3. Csang Jü-fej (kínai) 2:05.10

Ajánlott videó

Olvasói sztorik