Sport

Hosszú Katinka eddig egymaga nyert annyi aranyérmet, mint az amerikai úszóválogatott

Érdemes megnézni Hosszú Katinka emberfeletti kidelfinezését

Két döntős nap ment le eddig a windsori rövidpályás úszó-világbajnokságon, a vébé eddigi sztárja pedig egyértelműen Hosszú Katinka, aki nyert már három aranyérmet (400 vegyesen, 200 pillangón és 100 háton) és egy ezüstöt (200 gyorson). A rövidpályás vb-k tekintetében ő lett minden idők legeredményesebb női versenyzője, összesen kilenc aranynál jár, és azt az éremtermést még tovább javíthatja, ugyanis még számos egyéni versenyszámban elindul.

Érdekesség, hogy ha két nap után ránézünk az éremtáblára, akkor látni, hogy Hosszú Katinkán kívül egyedül a komplett amerikai úszóválogatott nyert három aranyérmet.

Tőlük nyert a 4×50-es és a 4×100-as női gyorsváltó, valamint Lilly King 50 mellen – azaz egyelőre a hölgyek szállítják a sikereket az USA-nak. Oroszországnak és Dél-koreának van még két-két aranya, a többi nemzetnek meg csak egy, vagy egyelőre annyi sem.

És még csak két nap ment le a világbajnokságból. Hosszún kívül egyébként még Bernek Péter volt dobogós a magyar csapatból, ő 400 gyorson nyert bronzérmet.

Forrás: finawindsor2016.co
Forrás: finawindsor2016.co

Ajánlott videó

Olvasói sztorik