Sport

Kézi-Eb: siófoki játékos intézte el a németeket, kikapott a házigazda

A Svédországban zajló női kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában az egyaránt győzelemmel kezdő Franciaország és Németország találkozott a B csoportban.

A lengyeleket simán elintéző franciák, míg a hollandokat meglepetésre legyőző németek meccsét utóbbi kezdte jobban, az első tíz percben 5-1-re vezettek, de még a 22. percben is 10-7 volt nekik. Az ezt követő 15 percben viszont csak egyszer (!) találtak a kapuba, mely meg is pecsételte a sorsukat.

A franciák a Siófokban játszó és öt gólig jutó Estelle Nze Minko vezérletével fordítottak, és végül kettővel nyertek, 22-20-ra. A csoport másik meccsén Hollandia kijavította a németek elleni botlást, és simán megverte Lengyelországot.

Az A csoportban a szerbek elleni gólgazdag vereséggel nyitó Szlovénia és a győzelemmel kezdő házigazda, Svédország találkozott. A két csapat végig fej-fej mellett haladt, a svédek két, míg a szlovénok három találattal vezettek egy ízben.

A svédeknél hiába jutott tíz gólig Isabelle Gulldén, így is vereséget szenvedtek. Az utolsó három percre fordulva 23-23 volt az állás, utána viszont már csak a szlovénok találtak be, így 25-23-ra diadalmaskodtak. A kvartettben korábban a szerbek behúzták a második sikerüket is, miután megverték Spanyolországot.

Eredmény – Női kézilabda Európa-bajnokság, csoportkör, második forduló

A csoport:
Szlovénia – Svédország 25-23 (13-13)

B csoport:
Németország – Franciaország 20-22 (11-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik