Sport

Idejön két külföldi edző Magyarországra és magára vállalja a felelősséget a vereség után

A magyar sportban viszonylag ritka, amikor egy edző a vereség után magára vállalja a felelősséget. Általában megy a kifogások keresése, amiből aztán hosszú évekre elég nyilatkozatmuníció jön össze. Egy hét alatt két ellenpéldát is láthattunk – két külföldi edzőtől.

Múlt szerdán a Videoton kikapott az NB III-as Budafoktól a Magyar Kupában. Henning Berg a vereség után azt mondta a vidi.hu-nak, hogy a felelősség az övé, mert azt hitte, hogy az a kezdő, amit a pályára küldött, hozni tudja majd a meccset. A norvég szakember tévedett.

A mai nap nagy csalódás, egyszerűen nem voltunk elég jók – főleg az első félidőben. Rossz csapatot választottam ki, ebben vállalom a felelősséget. Úgy gondoltam, hogy ezek a játékosok elég jók lesznek ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Hétfőn a női kézilabda-Európa-bajnokság elég fájdalmasan indult a magyar válogatott számára. A cseh-dán-montenegrói hármasból mindenki az első ellen várta a győzelmet, ehhez képest 27-22-es vereség lett a vége, így a folytatásban bravúrra, bravúrokra van szükség a továbbjutáshoz. A dán Kim Rasmussen szövetségi kapitány is magára vállalta a felelősséget a kudarc után az M4 Sportnak nyilatkozva.

Sok új játékosunk van, de ez nem lehet mentség. Nem játszottunk jól, nem sikerült meggyorsítanunk a játékunkat a második félidőben pedig próbáltuk megmutatni a tudásunkat. Ez mind az én felelősségem. Nem jól állítottam fel a lányokat.

Lehet vitatkozni a norvég és a dán szakember edzői kvalitásain, és a végeredményen sem változtat, hogy mit nyilatkoztak a vereség után. De a felelősségvállalást mindkettejük esetében el lehet és el is kell ismerni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik