Sport

Rasmussen: Ez mind az én felelősségem

A magyar női kézilabda-válogatott meglepetésre 27-22-es vereséget szenvedett Csehország ellen a svédországi Európa-bajnokság első fordulójában. Kim Rasmussen szövetségi kapitány a mérkőzés után így nyilatkozott az M4 Sportnak:

Sok új játékosunk van, de ez nem lehet mentség. Nem játszottunk jól, nem sikerült meggyorsítanunk a játékunkat a második félidőben pedig próbáltuk megmutatni a tudásunkat. Ez mind az én felelősségem. Nem jól állítottam fel a lányokat. Túl sokat játszottuk meg a széleket, a labdák pedig rendre a csehek kezébe kerültek. Amikor megvoltak a nagy helyzetek, akkor hibáztunk, ez pedig a túloldalon megbosszulta magát. Csehország megérdemelten nyert. Természetesen kielemezzük a játékot, nagyon stresszesek és bizonytalanok voltunk, passzívan kézilabdáztunk, de mindenképpen tovább kell lépnünk. Most már tudjuk, hogy mit kell tennünk, a következő mérkőzéseken nyernünk kell, de mondom még egyszer, enyém a felelősség.

A magyar válogatott szerdán Dánia ellen javíthat, pénteken pedig a fiatalításon átesett montenegrói csapat lesz az ellenfél.

Kézilabda Európa-bajnokság, C-csoport, 1. forduló:

Magyarország – Csehország 22-27 (10-13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik