Sport

Szoros meccsen kapott ki a Szolnok a BL-ben

A Szolnoki Olaj öt ponttal kikapott a belga Charleroi csapatától kedden a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája hetedik fordulójában.

A magyar bajnok hat forduló után 1/5-ös győzelmi mérleggel az E-csoport utolsó, nyolcadik helyén állt, a Charleroi (2/4) pedig az utolsó előtti volt.

A Szolnok vezetőedzőjének, Stojan Ivkovicnak kedden az első negyed közepén rövid időn belül kétszer is időt kellett kérnie, mert játékosai támadásban és védekezésben is pontatlanul kezdték a találkozót, ezért a belgák tízpontos előnybe kerültek (8-18). A játékmegszakítások ellenére az első negyed végéig mindössze egy ponttal tudták csökkenteni hátrányukat a hazaiak.

Eleinte a második felvonásban is vendégek kosárlabdáztak hatékonyabban, ám a hajrában felzárkóztak a szolnokiak, és a nagyszünetre a felére csökkentették korábbi hátrányukat (31-36). Fokozatosan javult az olaj teljesítménye, a harmadik negyedben előbb szorossá tette az állást (41-42, 51-52), majd fordítania is sikerült (55-53).

Az utolsó periódusban sem alakult ki jelentős különbség a csapatok között, 63-62-re még a magyar együttes vezetett, majd 63-69-re fordított a pontosabban játszó Charleroi, amely megtartotta előnyét a meccs végéig.

Az Olaj jövő szerdán a görög AEK Athén csapatát fogadja.

Eredmény – Kosárlabda, férfi Bajnokok Ligája, 7. forduló, E csoport

Szolnoki Olaj-Charleroi (belga) 74-79 (16-25, 15-11, 24-20, 19-23)
a magyar csapat legjobb dobói: Vojvoda 19 pont, Borisov 18, Barnies 15

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik