Sport

Gyárfás Tamásék leleplezték a budapesti vizes-vb kabaláit – fotó

Hétfőn délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a 2017-es vizes-világbajnokság szervezői, a vébé július 14. és 30. között lesz Budapesten. Most leplezték le a kabalákat, Water Lillyt és Water Willyt. Mint ismert, eredetileg Bol-Dog lett volna, de annyira kínos volt, hogy inkább lecserélték.

Fotó: 24.hu
Fotó: 24.hu

Nyílt pályázatot írtak ki, 500 pályázó 1000 pályázata érkezett be, de egyik sem nyert. Úgyhogy volt meghívásos második kör, arra kilenc pályamunkát küldtek be, végül Tatai Tibor grafikus munkája nyert. A nemek egyenlősége miatt esett a választás a két kabalafigurára. Ez utóbbi egyébként elnyerte a nemzetközi szövetség, a FINA tetszését is.

Hamarosan, december 1-jén elindul a vb jegyértékesítése is. A FINA és az eventim.hu oldalán lehet majd rendelni. A legnagyobb érdeklődés a Dagály Úszókomplexumba van az úszás miatt. A délelőtti előfutamokra és a selejtezőkre már 500-1000 forintért is hozzá lehet jutni a belépőkhöz.

A vb helyszínei közül a Dagály Úszóarénában 12 ezer férőhelyes lesz a nézőtér, és egy-egy programra 9000 jegyet fognak értékesíteni. A vízilabda-mérkőzéseknek otthont adó Hajós Alfréd Uszodában 8000-es lesz a lelátó, a high diving (toronyugró) versenyek helyszínén, a Battyhány téri Duna-parton 1200, a szinkronúszó eseményeknek otthont adó Városligeti tónál 4000, míg a nyíltvízi úszószámok helyszínén, Balatonfüreden 1300 fős nézőteret alakítanak ki.


Neked tetszenek a vb kabalái?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik