Sport

BL: Másodszor is kikapott a PSG-től a Veszprém

A Bajnokok Ligája-csoportkör 8. fordulójában Párizsba látogatott a Telekom Veszprém. A PSG éppen egy hete vette el a bakonyi gárda hazai veretlenségét a sorozatban (28-29), így lett volna miért visszavágnia a bakonyi együttesnek.

Az első gólt a párizsiak szerezték, Mikkel Hansen bombázott a kapuba egy maratoni támadás után. Nagy László lőtt Thierry Omeyerbe, a kipattanót pedig Renato Sulic küldte kapu fölé, így az első öt perc veszprémi találat nélkül pergett le.

Aztán Nagy törte meg a jeget a hatodik percben, a túloldalon pedig Luka Stepancic lőtte a hazaiak harmadik gólját. Cristian Ugalde szerelte ziccerben Luc Abalót 4-3-as állásnál a 11. percben, majd Andreas Nilsson és Ugalde góljaival átvette a vezetést a bakonyi gárda (5-6).

Mirko Alilovic nagy formában védett, ennek is köszönhetően 7-8 volt az állás szűk húsz percnyi játék után. A PSG időkérését követően zsinórban három gólt szerzett a hazai együttes, mely ennek köszönhetően fordított (11-10). Sulic lőhetett ziccert a 27. percben, Omeyer védett bravúrral. Marco Kopljar szerezte az utolsó gólt az első félidőben, a francia kapus lábai között került a labda a hálóba (14-12).

Nagy harcolt ki hétméterest a második játékrész elején, Ilics azonban nem tudta értékesíteni a büntetőt. Lékai Máté viszont már nem hibázott ziccerből, így feljött egy gólra a Veszprém. Gasper Marguc hetesgólja után pedig ki is egyenlítettek a vendégek (14-14). Sőt, Iváncsik Gergő lerohanásból szerzett találatával már a magyar együttes vezetett a 36. percben.

Marguc rontott hetest a 41. percben, nem sokkal később Uwe Gensheimer duplája után pedig már a hazaiak mentek hárommal. Időt is kért Xavi Sabaté, a vendégek mestere. Lehozta a kapust a Veszprém a második félidő derekán, így Gensheimer lőtt könnyedén a hálóba (20-15).

A német játékos góljai után kilátástalan helyzetbe került a Veszprém (24-17), így ismét időt kért a vendégek spanyol vezetőedzője. A hajrában nem sikerült a bravúr a magyar csapatnak, Iváncsik góljával zárult a mérkőzés, 28-24-re nyert a PSG.

A párizsiak 14 ponttal vezetik a csoportot, a Veszprém 8 egységgel a negyedik helyen áll.

Bajnokok Ligája, A-csoport, 8. forduló, végeredmény:

PSG – Veszprém 28-24 (14-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik