Sport

Meghalt Juhász István

A Blikk információja szerint az egykori sikeres terepmotor-versenyző és felesége régen készültek a zimbabwei útra. A családi kiruccanás azonban tragikus véget ért: miközben Zimbabwe egyik utcáján autóztak, végzetes balesetet szenvedtek. A motoros meghalt, felesége kórházba került.

Juhász Istvánt megszállott motorosként tartották számon. A ‘Hősök visszatérése’ elnevezésű, 1988-ban rendezett, 9000 kilométeres pokoli versenyen is rajthoz állt. Itt Dakartól a franciaországi Nizzáig, szörfön, katamaránon, motoron, quadon, biciklin, gyalog, úszva és futva kell megtenni a távot. Abban az évben négyen életüket vesztették, ketten pedig maradandó sérüléseket szereztek. A 150 indulóból mindössze tizenhatan értek célba. Juhász volt az egyik.

Amikor beértem a célba, egy ujjam és két bordám eltörött. Alig vártam, hogy a családommal lehessek. De ha megtehetném, biztos hogy újra nekivágnék

– mesélte élményeit a sportmotor.hu oldalon.

Juhász később arra vállalkozott, hogy egy szál magában, motorral hódítja meg a Himalája hatezer méter feletti ormait. Azóta is ő tartja a rekordot 6183 méteres eredménnyel.

A négygyermekes, tatabányai születésű motoros 61 éves volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik