Sport

Óriási csatában nyert a férfi válogatott

A magyar férfi válogatott második meccsét is megnyerte az asztaliteniszezők Európa-bajnoki selejtezősorozatában. A mieink ezúttal Dániát verték óriási csatában Odensében.

Előbb Majoros Bence, majd Szudi Ádám győzött kétszettes hátrányból, ezt követően Lakatos Tamás szintén ötszettes összecsapáson szenvedett vereséget. A negyedik meccsen Szudi simán kikapott Jonathan Grothtól, a mindent eldöntő mérkőzést pedig Majoros nyerte meg négy játszmában.

A csoportokban minden csapat egyszer otthon és egyszer idegenben játszik a másik kettővel. A magyar válogatott pihent az első körben, melyben a címvédő osztrák csapat 3-0-ra legyőzte Dániát. A sógorok a második körben 3-2-re nyertek Budapesten.

A tíz csoportelső az úgynevezett bajnoki divízióban, a tíz csoportharmadik a második osztálynak számító challenge divízióban szerepelhet a 2017-es kontinenstornán. A tíz csoportmásodikat öt párba sorsolják, és az öt oda-visszavágós párharc győztese a bajnoki divízióban, az öt vesztes pedig a challenge divízióban játszhat.

Asztalitenisz Eb-selejtező, A-csoport, végeredmény:

Dánia-Magyarország 2-3

Jonathan Groth-Majoros Bence 2-3 (6, 5, -6, -7, -7)
Tobias Rasmussen-Szudi Ádám 2-3 (6, 8, -6, -6, -8)
Anders Lind-Lakatos Tamás 3-2 (4, 7, -9, -7, 7)
Groth-Szudi 3-0 (8, 10, 8)
Mikkel Hindersson-Majoros 1-3 (6, -9, -8, -4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik