Sport

Hosszú Katinka elmondta, felmerült-e benne, hogy országot váltson

A D. Tóth Kriszta által szerkesztett WMN magazin szerdán ismét jelentkezett az Elviszlek magammal c. műsorral a Youtube-on, a vendég pedig Hosszú Katinka volt. A felvétel egy hete készült, így mi mással is indulhatna a beszélgetés, mint az úszósportban kirobbant belháborúról, amely során az úszónő lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökét.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú jól láthatóan nem nagyon akart erről a témáról beszélni, az erre vonatkozó kérdésre csak annyit felelt:

Amit kiadtunk (közleményt – a szerk.), abban minden benne van, amit mondani szeretnék.

Erre jött a MÚSZ reakciója, amiben konkrétumokat kért a sportolóktól (azóta már meg is kapták hét pontban, íme), ám Hosszú Katinka bravúrosan kikerülte az erre vonatkozó kérdést és azt mondta: ő a felkészülésre koncentrál és készülünk a rövidpályás vb-re. Neki és edző-férjének, Shane Tusupnak ez a munkája, Hosszú napi 8-9 órát és edz és mellette egy céget vezet. Ő erre összpontosít.

D. Tóth Kriszta azért nem hagyta annyiban a dolgot, megkérdezte Hosszútól, hogy érzik-e a súlyát annak, hogy amit ő mond, arra az egész ország figyel.

„Azért nem sokszor szólalok meg.”

Hosszú folyamat eredménye volt, hogy eljutott addig a közleményig, amiben Gyárfást lemondásra szólította fel. Ő ezzel kapcsolatban elmondta, amit akart. Tudja, hogy Gyárfás Tamás nem mond le. És hogy mi lesz ezután?

Azt majd meglátjuk.

Shane Tusupról azt mondta, hogy tapasztaltuk szerint a legnagyobb negatívum az irányukba, hogy férje amerikai. Hosszúról lepereg, ha bántják, de az fáj neki, ha bántják a szeretteit. Pedig Shane Tusupot a világ egyik legjobb edzőjének tartja és ismét kijelentette: nem úszna, ha ő nem lenne.

Hosszú szerint félreértik a férjét, aki bármit megtenne őérte. Nem is zavarja, hogy utálják, ő azért van itt Magyarországon, hogy Katinka itt készülhessen.

Sőt, ő vette rá, hogy itt készüljenek, a sportolónő nem akart hazajönni, ő Amerikában maradt volna.

Aztán bevállalták a Világkupát, Magyarország volt a bázis, megpróbálták, ha nem jött volna össze, akkor Hosszú visszamegy az iskolába. A világkupa után kezdtek el 4 évben gondolkodni, aminek a csúcspontja volt a riói olimpia.

Megkérdezték Hosszútól, felmerült-e bennük, hogy más ország színeiben versenyezzen?

Az az egyetlen, ami bennem sosem merült fel. (…) Nem akartam itt hagyni a magyar úszósportot.

A riportból az is kiderül, hogy Katinka a medence partján öltözik át a Komjádiban… Azt mondta, gyorsan megy neki és már rutinja is van benne. Mindenesetre furcsa, hogy egy háromszoros olimpiai bajnoknak így kell megoldania az öltözést, nincs ugyanis külön öltöző, ahová betehetné a cuccait.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik