Sport

Gyurta komolyabban akar úszni, mint eddig, ezért váltott edzőt

Nagyjából egy hónapja jelentette be az olimpiai bajnok Gyurta Dániel, hogy tizenhét év után edzőt vált és Széles Sándort Nagy Józsefre cseréli. A 64 éves szakember az m4sport.hu-nak nyilatkozott új tanítványáról, aki az idei riói ötkarikás játékokon csúnyán leszerepelt.

Az első benyomásokról mindig nehéz beszélni. Mondhatnám, hogy nem tudom, de akkor hazudnék. Azt is mondhatnám, hogy úgy veszem észre, ez ilyen, az olyan, az pedig amolyan, de inkább csak annyit mondok, hogy három hét alatt nem nagyon lehet semmit felmérni. Már csak azért sem, mert a három hétből az utolsó héten Dani lázas beteg volt, tehát gyakorlatilag egy hétig nem úszott. Két hét munka csak a bemelegítés bemelegítése, hogy egyáltalán ráhangolódjon a munkára az ember egy három hónapos kihagyás után.

Egy 27 éves fiatalemberről van szó, aki világcsúcstartó, olimpiai, világ- és Európa-bajnok volt, aki akar úszni. Aki komolyabban akar úszni, mint eddig.

Nagy az interjúban még elmondta, jelenleg csak Gyurtával foglalkozik. Viszont ha lesznek edzőpartnereik, akkor elképzelhető, hogy másoknak is ad majd tanácsot.

A szakember az itthoni és a kinti (Egyesült Államok és Kanada – a szerk.) körülmények közötti különbségre így válaszolt:

Magyarországon a körülmények, az uszodák Kanadához vagy akár az Egyesült Államokhoz képest is jónak mondhatók. Szerintem jelen pillanatban minden feltétel adott a komoly eredmények, akár világcsúcsok, olimpiai bajnoki, vagy világbajnoki címek eléréséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik