Sport

BL: A 16 éves győri játékos is betalált, magabiztos győzelmet aratott a magyar gárda

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 6. fordulójában a Győr a Rosztov Don csapatát fogadta.

Görbicz Anita lőtte a meccs első gólját, talpról köszönt be a 33 éves irányító. Nycke Groot találata után 4-3 állt az eredményjelzőn, a játékrész felénél azonban Ambros Martínnak kellett időt kérnie, csapata egygólos hátrányban volt ekkor.

Puhalák Szidónia egalizált a szélről emberelőnyben az időkérés után, majd Cabral Barbosa bombázott a jobb felsőbe. Sőt, a 19. percben először vezetett kettővel az orosz gárda, de a túloldalon gyorsan jött a válasz, Yvette Broch köszönt be.

Hét perccel a félidő vége előtt Tóth Gabriella a második gólját szerezte, a túloldalon azonban emberhátrányban vette vissza a vezetést a Rosztov, majd Broch egalizált ismét. Nora Mörk hetesből lőtte a magyar csapat 13. gólját, 5-4 után vezetett ismét a Győr. Sőt, Groot duplája után már hárommal ment a Rába-parti gárda. Kiss Éva nagyszerűen védett az első félidőben, jobb kapufa mellett elzúgó lövésével ért véget az első harminc perc.

Kiss Éva-parádéval és magyar góllal indult a második félidő, Orbán Adrienn parádés ejtése után pedig már néggyel ment a Győr 37 percnyi játék után. Görbicz a második találatát jegyezte a második félidő felénél, így 23-19 állt ekkor az eredményjelzőn.

A magyar válogatott kapus elképesztő formában védett, öt perccel a vége előtt pedig Görbicz lőtt két gólt az ellenfél üres kapujába. Pál Tamara 16 évesen kapott lehetőséget a hajrában, ha már pályán volt, meg is szerezte első gólját a Bajnokok Ligájában. Az utolsó győri gólt Jana Knedlikova jegyezte, 32-25-re nyert a magyar együttes, mely megőrizte százszázalékos hazai mérlegét a sorozatban.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló, végeredmény:

Győri Audi ETO KC–Rosztov-Don 32-25 (15-12)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik