Sport

Felbomlik a világbajnok magyar kajakpáros

A jövőben külön versenyez a Tótka Sándor, Molnár Péter világbajnok, olimpiai negyedik helyezett kajakpáros. A magyar szövetség (MKKSZ) honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a duó azért döntött így, mert a férfi K-2 200 méter a nemzetközi szövetség (ICF) döntése értelmében kikerült az olimpiai programból.

A 30 éves Molnár a továbbiakban is a sprinttávnál marad, a 23 éves Tótka viszont áttér az 1000 méterre, mivel ott három számban is rendeznek versenyt 2020-ban, Tokióban. Mindez azt jelenti, hogy Tótka a jövőben többek között az olimpiai bajnok Dombi Rudolffal készülhet egy csapatban.

Mindkét sportoló edzője továbbra is Hüvös Viktor marad, aki azt mondta a szövetség oldalának:

Kezdjük a tényekkel: Moli harminc esztendős múlt idén, Sanyi jövőre lesz huszonhárom. Egészen más jövőkép és más lehetőség van előttük, és ezt az életkoruk is befolyásolja.

Bár nem érintett jól minket ez a döntés, azért hamar rájöttünk, nincs nagy probléma. Sanyi lelkesen áll a változások elé, és bár egyelőre még csak ötszáz méterre készítem őt, szeretném, ha két év múlva tökéletesen készen állna az ezer méteres távra.”

Hüvös Viktor edző helyzete csak részben változott meg, hiszen korábban is volt kétszázas és ezres része a Kicsi Team-nek. A rövidebb távon Molnár Péter mellett Birkás Balázs és a csoporthoz idén csatlakozó ifjúsági világbajnok, Kuli István útját egyengeti majd, míg 1000 méteren továbbra is az olimpiai bajnok Dombi Rudolf, Nádas Bence és Bán Kristóf jelenti a magot, Tótka Sándor mellett hozzájuk csatlakozott a fiatal Szendi Márk is.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik