Sport

Eldőlt, hogyan választ új pólókapitányt a szövetség

Mint ismert, Benedek Tibor úgy döntött, hogy távozik a vízilabda-válogatott éléről, az UVSE szakmai igazgatója lesz a jövőben. A szerződése idén még érvényes, de a szövetségnek meg kellene találnia az utódját minél előbb, úgyhogy december 9-ig várják a jelentkezéseket.

Egy ideig még a levegőben lógott, hogyan is választják meg az új kapitányt: az MVLSZ felkér valakit, vagy pályázatot írnak ki a posztra. A waterpolo.hu cikke szerint az elnökség – amelynek egyébként már Benedek Tibor is a tagja – utóbbi mellett döntött.

A megbízás 2017. január 1-től 2020. december 31-ig szólna, és ezeknek a feltételeknek kell megfelelniük a pályázóknak:

  • vízilabda edzői képesítés,
  • angol nyelv ismerete társalgási és levelezési szinten,
  • a szövetségi kapitány 2017.05.31-ig klubedzői feladatokat is elláthat. Ezen időpont után csak főállásban töltheti be a tisztséget.

Utóbbi kitétel azért érdekes, mert korábban Vincze Balázs az OSC, és Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője jelezte, hogy pályáznának a posztra.

Ami a pályázati anyagokat illeti, a szövetség a jelentkezőktől a többi közt azt várja el, hogy felmérjék a felnőtt válogatott jelenlegi helyzetét és kidolgozzanak egy 2020-ig tartó programot, kijelöljék a szakmai célokat és felvázolják, hogyan tervezik a kapcsolattartást a klubcsapatokkal. Bővebben a szövetség honlapján lehet olvasni a pályázati kiírásról.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik