Sport

Kapás Boglárka: Itt az ideje nyíltan kimondani, hogy nincs rend a magyar úszósportban

Olimpiai bronzérmesünk is közleményt adott ki.

Ahogyan arról írtunk, Hosszú Katinka kedden nyílt levélben szólította fel Gyárfás Tamást,  Magyar Úszó Szövetség elnökét, aki megfontolta ezt a lehetőséget is, de végül a maradás mellett döntött. Szerdán a 24.hu-nak Gyurta Dániel mondta el, hogy valóban nincs rend a magyar úszásban és abban bízik, hogy minél előbb lesznek olyan döntések a vezetésben, amik rendet hoznak a sportágba.

Szerdán egy újabb úszó, Kapás Boglárka csatlakozott Hosszúhoz és Gyurtához, ő a Nemzeti Sport Online-nak küldött közleményt. Ezt közöljük változtatás nélkül.

Gyurta Dániel olimpiai bajnok csapattársamhoz szeretnék csatlakozni. Sajnálatos módon valóban nincs rend a magyar úszósportban, és erről ideje nyíltan beszélnünk. Miért is gondolom ezt? Optimális esetben nekünk, versenyzőknek arra kellene koncentrálnunk, hogy teljes erővel a világversenyekre készüljünk, és csúcsformában álljunk a rajtkőre. Az elmúlt közel egy évben azonban ezen a téren valóban nem volt könnyű dolgunk. Vagy hangos belháborúk zajlottak, vagy éppen hidegháborús közegben kellett élnünk a mindennapjainkat. Bízom benne, hogy mihamarabb csak az úszásra tudunk majd koncentrálni azért, hogy országunk úszósportjának hírnevét tovább öregbítsük. Danival együtt én is bízom abban, hogy a sportvezetésben megszületnek azok a döntések, melyek minél előbb szilárd alapokat teremtenek a nyugodt felkészülésünkhöz. Mindez elsősorban Magyarország és a magyar úszósport érdeke.

Gyárfás Tamás sajtótájékoztatóján szóba került Hosszú Katinka keddi nyílt levele, a 24.hu ott volt, íme a szövetség elnökének reakciója:

Olvasói sztorik