Sport

Gyárfás Tamás: Felmerült bennem, hogy azt mondom, a viszontlátásra

Gyurta Dániel is megszólalt a Hosszú vs Gyárfás ügyben

Mint ismert, Hosszú Katinka kedden egy Facebook-posztban lemondásra szólította fel a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökét, Gyárfás Tamást. A szövetség még aznap közleményt adott ki, melyben leírták, a háromszoros olimpiai bajnok úszónő súlyos kritikájában szereplő vádak egyformán megalapozatlanok.

Hogy tiszta vizet öntsön a pohárba, Gyárfás Tamás szerdán sajtótájékoztatót tartott az ügyben.

Azzal kezdte, hogy Hosszú Katinka eredményeit nagyon nagyra tartják, tisztelegnek előtte. Ők úgy érezték, nyugalmi állapot állt be a kapcsolatukban, ezért is volt váratlan a közlemény.

Arra törekedtünk, hogy elnyerjük kegyeit, igényeit kielégítsük. Ő azt állítja, nem támogatjuk. Emlékeim szerint egy 12 milliós szerződést a közvélemény előtt tépett szét. Idén 15 millió forintot szeretnének felajánlani neki. Előtte írunk levelet neki, mint a Kossuth-díjnál, hogy elfogadja-e. De ez nem ajándék, kiérdemelte.

Gyárfás kitért rá, Katinka állításával ellentétben ő egy szóval sem mondta soha senkinek, hogy hagyja abba a pályafutását. Hangsúlyozta, abszurd az az állapot, hogy az edzőjével nem tud szót váltani, nem köszön vissza, idegenként tekint rájuk. Állítása szerint Hosszú Katinka a legkedvesebb sporttársuk volt a múltban, aki a trénere hatására változott meg.

Ahogy tavaly kérte, kapott öltözőt, masszőrt és videoberendezést is, de utóbbit hat hónap alatt egyszer sem volt ideje kipróbálni.

Újságírói kérdésre elmondta, egy ilyen horderejű versenyző kijelentése óriási hatású, és félő, hogy más úszók is csatlakoznak hozzá.

Arra is válaszolt, hogy lemond-e.

Felmerült bennem, hogy azt mondom, a viszontlátásra. Egyeztettem is másokkal az ügyben, de mindenki azt felelte, te kellesz nekünk. Vállalt kötelezettségem van, én kezdeményeztem, hogy a FINA-val (Nemzetközi Úszószövetség – a szerk.) szerződést kössünk.

Ha mindenki lemondana a kormányban, akit felszólítanak, akkor szinte már üres lenne a parlament.

A sajtótájékoztató végén azt üzente Katinkának, nem tudja őt úgy megsérteni, hogy a sportág érdekeit a háttérbe szorítsák.

Ha kész elmondani, hogy mit akar, készek vagyunk segíteni, mert én nem tudom kitalálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik