Sport

Sportügy, amiben egyetért a kormánypárt és az ellenzék is

Kormánypárti és ellenzéki képviselők is támogathatónak nevezték a Honvédelmi Sportszövetség létrehozását az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi budapesti ülésén.

Volt már ilyen az “átkosban”, a minisztériumi sportegyesületek idejében. Akkor a mostanihoz hasonló elgondolás mentén a Hadügyminisztérium finanszírozta és felügyelte az összes Honvéd néven szereplő egyesületet. Volt belőlük vagy egy tucat országosan.

Harangozó Tamás, a testület szocialista alelnöke a keddi ülésen azt mondta: mind a sport, mind a tartalékosság szempontjából indokolt lenne egy ilyen szervezet létrehozása. Ugyanakkor hozzátette: a sorrenddel nem értenek egyet, úgy vélik, előbb a hadsereg állományát kellene feltölteni és azt korszerű eszközökkel felszerelni.

Kósa Lajos fideszes elnök azt mondta: számos más feladat van még, de a sportszövetség létrehozását is fontosnak tartja, és a toborzás folyamatos.

Kónya Péter független képviselő üdvözölte a HSZ létrehozását, és kezdeményezte, hogy a fegyveres szervek állománya térítésmentesen vehesse igénybe annak szolgáltatásait. Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a tárca és a szövetség együttműködési megállapodásban rögzíti majd, hogy a honvédségi állomány tagdíjmentességet kapjon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik