Sport

Hosszú Katinka nyomdokaiba lép a csupaszív úszónő

A kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliána pár héten belül az Egyesült Államokba teszi át székhelyét, ahol a Florida Gators egyetemi úszócsapatot erősíti majd.

Borzasztóan izgatott vagyok, mert én tényleg egy igazi „amerikai álom” beteljesülésére számítok. Megismertem Olasz Anna és Bohus Ricsi, az Egyesült Államokban tanuló válogatott társaim véleményét, és egyszer szót váltottam a terveimről a többszörösen is „amerikai specialista” Hosszú Katinkával is. Csak jót és bíztatást hallottam tőlük.

Jó kezekbe kerül az idén Londonban Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő, hiszen az a Gregg Troy vezeti az amerikai egyetem csapatát, aki hatvannyolc olimpiát és világbajnokságot megjárt élvonalbeli versenyzővel büszkélkedhet, tanítványai zsákszámra szállították neki az érmeket az utóbbi évtizedekben.

A hatszoros olimpiai bajnok, és ezzel az eredményességi listán Michael Phelps után következő Ryan Lochte világhírű mesterének a csapatába kerülök. Gregg örömmel üdvözölt, hát még én öt. A fél úszóvilág tudja, hogy Londonban az olimpián ő vezette az amerikaiak férfi csapatát. Jobb kezekbe aligha kerülhetnék Amerikában.

Szilágyi Liliánát legkésőbb a 2017-es budapesti vizes világbajnokságon láthatjuk hazai medencében versenyezni, ahol – sikeres vizsgái után – remélhetőleg ő oktatja majd a pillangóúszás nagyágyúit.

Reméljük Budapesten is témát szolgáltat majd formabontó nyilatkozataival, a május Eb-n egy századdal kapott ki a 200 méteres pillangóúszás fináléjában, melyet követően így értékelt:

Három hónappal ezelőtt azt mondtam: elég volt. És mégis itt vagyok. Életemben először magam miatt csinálom, nem pedig azért, hogy ki az én apám, ki az én nagyapám, ki az én családom. Hihetetlenül nehéz, mert rengeteg akadályt kaptam és még rengeteg lesz is, de annyira boldog vagyok, hogy végre önmagam lehetek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik