Sport

Ezt eddig biztos nem tudtad Hosszú Katinkáról

A háromszoros olimpiai bajnok úszóról, Hosszú Katinkáról, valamint férjéről és edzőjéről, Shane Tusupról a Sport TV Trash Talk című műsorában kiderült, mindketten nagy rajongói a UFC-nek és Conor McGregornak. El is fogadták a Sport TV meghívását, és hétvégén ott lesznek a stúdióban a történelmi UFC 205-ös gálán.

Shane Tusup főiskolás korában kezdte el nézni a sportágat, majd megpróbálta megérteni, mégis hogyan készítheti fel az edző egy ilyen összetett sportágra a bunyósokat. Szaniszló Csaba kérdésére azt is elárulta, nagyon szívesen részt venne egy UFC-felkészítésben, mert jó kihívás. Olyan, mint egy kirakós.

„A készségek terén nagyon sok dologból áll össze, ökölvívás, birkózás, rengeteg technikai elem van, visszatámadnak, fogások vannak, nagyon sok pozíció van.

Ez akár egy edzői álom is lehetne, egy nagy kihívás, hogy ezekből hogyan lehet összerakni az egészet.

Ez az igazi sport, visszatérni az alapokhoz, nincs kapu, nincs labda, nincs semmi, csak két ember, és ki kell találni, hogyan győzzük le a másikat.”

Katinkát az UFC 205 főmeccsét vívó Conor McGregor miatt kezdte el követni a sportágat.

Megmondom őszintén, hogy engem McGregor fogott meg, tehát ő maga, a személyisége.

Akkor kezdtem el igazából a UFC-t nézni, és olvastam az edzőjének a könyvét, ami nagyon tetszett. Shane-nel nagyon sokat beszélgettünk magáról arról, hogy milyen lehet nekik egy-egy harc előtt, ők hogyan készülhetnek fel mentálisan. Mi úszók is mondjuk, hogy úristen, meg fogunk halni 200 pillangón vagy 400 vegyesen, de valójában maximum lassabban fogunk úszni. Na de ők mit érezhetnek? Nekem ez inspiráló, hogy nekik milyen fontos, hogy mentálisan hogyan sétálnak ki egy-egy harcra.”

A beszélgetés során S. Kovács Ádám, világjátékok győztes karatés azt is bemutatta Shane Tusupnak, milyen technika segítheti győzelemhez kedvencüket, McGregort a hétvégi gálán.

Katinka és Shane is csatlakozik a műsorvezető Szaniszló Csabához és a szakértő Kun Zsolthoz a Sport1 stúdiójában vasárnap hajnalban 3:30-tól a UFC 205-ön. A sportág történetében először rendeznek UFC-gálát New York City-ben, miután az Egyesült Államok államai közül utolsóként New York is legalizálta a profi MMA-gálákat. A UFC nagyon odatette magát, három világbajnoki címmérkőzést szervezett a Madison Square Gardenbe, ahol a főmérkőzését az előbb említett Conor McGregor vívja Eddie Alvarezzel. (Forrás és fotó: Sport TV)

Te is élőben követheted a gálát

UFC 205: november 13. 03:30, Sport1, élő (Kommentátor: Kassai-Tóth Csaba és S. Kovács Ádám)

UFC 205: november 13. 14:45, Sport2, felvételről (Kommentátor: Kassai-Tóth Csaba és S. Kovács Ádám)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik