Sport

Cseh László diszkréten helyretette az úszók szövetségi kapitányát

Cseh László az MNO-nak adott terjedelmes interjút, melyben egyértelművé tette, az úszók szövetségi kapitányának korábbi kijelentésével ellentétben esze ágában sem volt visszavonulni a riói olimpia után:

Hargitay András ezek szerint nem jól tudja ezt. Az talán a kérdés, mi kell ahhoz, hogy Tokióban is ússzak 2020-ban. Először is egy jó budapesti vb-szereplés, ami természetesen motivál. Azt nem jelentem ki most, hogy ott leszek a következő olimpián is, de ha úgy hozza az élet, akkor szeretnék részt venni rajta. A jó világbajnokságot pedig nem helyezésben értem; ha ki tudom hozni magamból a legjobbat, akkor remélhetőleg senki nem lesz jobb nálam.

A 30 éves szó ezzel Hargitay azon kijelentésére reagált, mely szerint ha nem lenne a 2017-es magyarországi vb visszavonult volna a versenyzéstől.

A budapesti születésű sportoló Rióban a 100 méteres pillangóúszás fináléjában hármas holtversenyben lett második, ráadásul nagy riválisaival Chad le Clos-val és Michael Phelpsszel együtt vehetett át ezüstérmet, melyre így emlékezett vissza:

Lehettem volna jobb is. A dinamika hiányát látom az első 50 méteren, sokkal erősebben kellett volna kezdenem. Az olimpiai döntő holtversenye egyszeri volt, megismételhetetlen és igazságos. Ha feladatba kapjuk, hogy érjünk be egyszerre mi, hárman, akkor sem tudjuk így megcsinálni. Egy fokkal jobb lett volna mindez a dobogó legfelső fokán, de felszabadult, jó hangulatú eredményhirdetés volt, kéz a kézben léptünk fel, mintha egy váltó tagjai lennénk.

Az interjú szerzője diszkréten lekövérezte a kétszeres világbajnok úszót, aki azonban nem jött zavarba:

Jó 6-7 kilótól simán meg kell szabadulnom, de ez nem gond, van még időnk, csak hát ezzel is foglalkozni kell. Az étkezés az első, amire oda kell figyelnem, az edzések pedig megtámogatják ezt. Gyakorlatilag az ob előtti héten kezdtem el újra edzeni az olimpia után, a versenyen pedig csak az egyesületem, az Egri Úszó Klub miatt vettem részt. Próbáltam segíteni mind a váltók, mind az egyéni számok tekintetében. Ennyi felkészülés pedig természetesen semmire sem elég.

Cseh László korábbi terveinek megfelelően nem indul el a rövid pályás világbajnokságon, jövő héten viszont az egyetemi bajnokságon rajtkőre áll a Budapesti Műszaki Egyetem színeiben. Arra a kérdésre, hogy láthatjuk-e úszni a 2020-as tokiói olimpián sejtelmesen válaszolt a csupaszív sportember:

Meglátjuk! 2005-ben sem gondoltam volna, hogy 2016-ban még úszni fogok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik