Sport

Vízilabda BL: Az Eger nyert, az OSC kikapott, mindkét csapat főtáblás

Az OSC 13-11-re kikapott Veronában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján – számol be a waterpolo.hu.

A fővárosi csapat hazai medencében négygólos (10-6) győzelmet aratott, így szerda esti kudarca ellenére ott lesz a sorozat főtábláján.

A magyar együttes kezdett jobban, hiszen Lukas Seman duplájával kétgólos előnyt szerzett (1-3). Ezt követően kiegyenlített a Verona, majd zsinórban három OSC-találat következett.

Hagytak izgulnivalót a végére a magyar drukkereknek Zalánki Gergőék, hiszen az utolsó játékrészt 7-3-ra nyerte az olasz gárda, de ez kevés volt a továbbjutáshoz.

Az OSC az A-csoportba jutott, ahol a Szolnoki Dózsa-Közgép, a görög Olympiakosz, a francia Olympic Nice, a német Spandau Berlin és az olasz Brescia lesz az ellenfele.

A ZF-Eger hazai pályán is hatgólos győzelmet aratott (11-5) a horvát Primorje Rijeka ellen.

A találkozó rémálomszerűen kezdődött a hazaiak szempontjából, hiszen három góllal elhúzott a horvát együttes. Hosnyánszky Norbert a 7. percben törte meg a jeget emberelőnyből, majd Borisz Vapenszki lőtte a második egri gólt.

A nagyszünetre már néggyel mentek Bedő Krisztiánék, így a második félidőben már nem kellett nagy energiákat mozgósítaniuk az egrieknek, akik szintén ott lesznek a BL-főtáblán. Decker Ádáméknak a B-csoportban a horvát Jug Dubrovnik, az olasz Pro Recco, a spanyol CNA Barceloneta, a szerb Partizan Beograd és a német Hannover ellen kell helytállniuk.

A Bajnokok Ligája hatos döntőjét május 25. és 27. között rendezik Budapesten.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, visszavágó, végeredmények:

SM Verona – A-Híd OSC-Újbuda 13-11 (1–3, 2–1, 3–4, 7–3)
Továbbjutott: az A-Híd-OSC-Újbuda 21–19-es összesítéssel.

ZF-Eger–Primorje Rijeka (horvát) 11–5 (2–3, 6–1, 2–1, 1–0)
Továbbjutott a ZF-Eger 23–11-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik