Sport

Hosszú Katinka után Gyurta Dániel is szembemegy a szövetséggel

gyurta-daniel(1)(960x640)(1).jpg (gyurta dániel)
gyurta-daniel(1)(960x640)(1).jpg (gyurta dániel)
Ha mindkét aktív olimpiai bajnok egymástól függetlenül vészjeleket ad le, akkor arra érdemes odafigyelni.

A Gyurta-család és a Magyar Úszószövetség, ezen belül Hargitay András szövetségi kapitány között a perpatvar azért zajlik, mert Gyurta Gergely korábban majd hat tizeddel jobb időt úszott 400 vegyesen, mint Bernek Péter, ergo előrébb van a honi ranglistán. Bernek viszont Verrasztó Dávid mögött második lett a hétvégi OB-n úgy, hogy majd 5 másodperccel verte Gyurtát.

A szövetségi válogatási elvek szerint normál esetben a ranglistavezető Verrasztónak és a második Gyurtának kellene rajtkőre állnia a decemberi rövidpályás világbajnokságon, ehhez képest Hargitay András úgy döntött Bernek indulhat itt.

facebook.com
Gyurta Dániel és Hargitay András amúgy teljesen jól meg van, tisztelik egymást, ez jól látszott a riói olimpián is forrás: facebook.com

Gyurta Dániel az ügy kirobbanásakor már jelezte, rossz az az irány, amit az általa amúgy nagyra tartott és tisztelt szövetségi kapitány képvisel. Kedd délután azonban az ügy odáig fajult, hogy olimpiai bajnokunk úgy érezte, nem hallgathat tovább, a hivatalos facebook oldalán megjelentetett közleményben írta le gondolatai:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik