Sport

Úszószövetség: Katinka együtt vacsorázott az indítóbíróval kizárása előtt

Érdekes adalékkal szolgált a Magyar Úszószövetség szóvivője az RTL Híradónak annak kapcsán, hogy az országos bajnokságon Hosszú Katinkát kizárták az ötvenméteres gyorsúszás döntőjéből szombaton.

Ahogy arról korábban beszámoltunk mi is, Katinka a bírók szerint bemozdult a rajtnál, ezért megfosztották az indulás jogától. Ilyen már tíz éve nem történt a bajnokkal. Az idei ob-n 17 számból így csak 16-ot tudott megnyerni, pedig a célja az volt, hogy elhozza az összes aranyérmet.

Katinka az RTL Klubnak elmondta, azonnal megóvták a kizárásról szóló döntést, mert biztos abban, hogy nem hibázott. Azonban az óvást elutasították. Hozzátette, csalódott, de most már nem szeretne ezen “agyalni” és elfogadta az ítéletet.

Az ügy kapcsán az úszószövetség szóvivője, Csurka Gergely elmondta a “szubjektív részt” is. Úgy fogalmazott: nehogy valaki azt higgye, hogy ez valami ármányos összeesküvés, hiszen az érintett indítóbíró, Bodrogi Viktor ugyanazon az egyetemen tanult, ahol Hosszú Katinka és Shane Tusup is.

Sőt, pénteken együtt vacsoráztak.

Tehát ő jóban is van Katinkával – közölte Csurka. Szerinte ez mutatja azt, hogy ebben nem volt semmi más, és Bodrogi csak azt nézte, hogy ki mozdul be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik