Sport

Edzés közben sípcsontját törte a legjobb magyar snowboardos

Gyarmati Panka remek nyári alapozás után, tökéletes fizikai állapotban utazott Ausztriába, hogy amerikai edzőjével megkezdjék a havas felkészülést a januárban kezdődő versenyszezonra. Napok óta a Stubai-gleccseren edzett, ahol az évnek ebben az időszakában a nemzetközi snowboard elit nagy része gyakorol. Az első edzésekről remek hangulatban számolt be, minden a legjobb úton haladt.

Pénteken az egyik ugrásnál az eléggé jeges pályán balszerencsésen érkezett, melynek következtében eltört a sípcsontja. Pankát azonnal egy innsbrucki kórházba szállították, ahol háromórás műtét során, hét csavarral és egy lemezzel rögzítették a sérült csontot.

A rehabilitáció idejét egyelőre nem lehet pontosan megmondani, de az előzetes becslések szerint Panka várhatóan 6 hónapos kihagyásra számíthat, ki kell hagynia a teljes téli szezont.

A 23 éves egri snowboardos közösségi oldalán azt írta:

A rehabilitáció egyre nehezebb, egyelőre meg felülni sem tudok. Próbálok erős maradni, de ez egy hosszú és kemény küzdelemnek ígérkezik…

A Magyar Snowboard Szövetség sajnálatát fejezte ki a történtek miatt és a rendelkezésére álló eszközökkel segíti Panka mielőbbi felépülését.

Fotó: Facebook/Gyarmati Panka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik