Sport

Kiütötte a címvédő CSM Bucurestit a Győr a BL-ben

Egy hete Romániában sikerült “visszavágnia” a Győri Audi ETO KC csapatának a CSM Bucuresti együttesének a májusban elveszítette BL-döntőért. A C-csoport negyedik fordulójában ismét találkozott a két gárda, ezúttal már Győrben.

A mérkőzés kezdete előtt nagyjából egy órával robbant a bomba, hogy a győriek egyik legjobbja, a beálló Heidi Löke várandós, így a szezonban már nem is lép pályára.

Egy-egy elpuskázott támadás után Görbicz Anita gólja nyitotta a mérkőzést, az első bukaresti gólra öt percet kellett várni, igaz ekkor kettő jön gyors egymásutánban (1-2). A gólok nem potyogtak, a tizedik percben 2-2 volt az állás, először győri szempontból 3-5-re vezetett a CSM, majd a román kiállítások után sikerült feljönni 5-6-re, majd a 20. percben újra egál volt (7-7).

9-7-re is ment az ETO, majd a félidő utolsó perciből a címvédő jött ki jobban. A játékrész legvégére kettővel elmentek a vendégek (11-13), ráadásul az utolsót Carmen Martín az utolsó másodpercben dobta.

A második 30 perc elején Linnea Torstensson pillanatai jöttek, két egymást követő góljával hirtelen három lett a differencia (13-16). Löke hiánya támadásban és védekezésben is meglátszott a csapaton, de hatalmas szívvel tudták őt pótolni. A 36. percben Tóth Gabriella egalizált (16-16), majd következett Nora Mörk. A norvég játékos kilencedik góljával 19-17-re alakította az eredményt.

A játékrész közepén Majda Mehmedovic egyenlítette (20-20), ezek után viszont megérkezett a mérkőzésben Kiss Éva. A válogatott hálóőr egymás után két bukaresti hetest is kivédett, támadásban pedig jöttek a Nycke Groot-gólok is. A holland zsinórban a harmadikat ráadásul egy bekapott gól után dobta középkezdésből az üres kapuba.

Tíz perccel a vége előtt Bódi Bernadett állította vissza a háromgólos hazai előnyt (26-23), Kiss pedig továbbra is parádézott, a májusi fináléban tizenötig jutó Isabelle Gulldén átlövését is fogta, így Tóth Gabriella találatával már négy volt az előny (27-23). Yvette Broch a csapat hatodik gólját lőtte hat perc alatt, így meglett a közte hat (29-23).

Kiss az utolsó öt percben is parádézott, szó szerint lehúzta a rolót – kilenc percig gólképtelen volt a CSM – , így egy-két rontás is belefért támadásban. A vége igazi kiütés lett, végül nyolc góllal nyert Ambros Martín csapata, 33-25-re.

A győriek negyedik meccsüket is megnyerték, így hibátlan teljesítménnyel vezetik a kvartettet. A siker egyben a továbbjutást is jelenti a csoportból.

Eredmény – Kézilabda, Női Bajnokok Ligája, C csoport, 4. forduló

Győri Audi ETO KC – CSM Bucuresti 33-25 (11-13)
a Győr gólszerzői: 
Mörk 11, Broch 5, Amorim 4, Görbicz, Tóth, Groot 3-3, Bódi, Orbán 2-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik