Sport

Szoros meccsen kaptak ki a címvédőtől férfi pingpongozóink

kosiba dániel (kosiba dániel, )
kosiba dániel (kosiba dániel, )

A magyar férfi csapat óriási csatában 3-2-re kapott ki a címvédő Ausztriától az asztaliteniszezők Európa-bajnoki selejtezősorozatában.

Az Ormai László Csarnokban rendezett keddi összecsapáson az európai szövetség honlapjának beszámolója szerint Majoros Bence négy játszmában alulmaradt Daniel Habesohnnal szemben, aztán Kosiba Dániel egy sima győzelemmel egyenlített David Serdaroglu ellen.

A folytatásban ismét az esélyesebb osztrákok kerültek előnybe, ugyanis Lakatos Tamás három szettben kikapott Robert Gardostól, de Majoros hasonlóan simán ismét egyenlített Serdaroglúval szemben.

A mindent eldöntő ötödik felvonásban ugyan Kosiba megnyerte az első játszmát, utána viszont Habesohn fordított és győzött.

A csoportokban minden csapat egyszer otthon és egyszer idegenben játszik a másik kettővel. Az első körben a magyarok szabadnaposak voltak, az osztrákok pedig 3-0-ra legyőzték a dánokat. A tíz csoportelső az úgynevezett bajnoki divízióban, a tíz csoportharmadik a második osztálynak számító challenge divízióban szerepelhet a 2017-es Európa-bajnokságon. A tíz csoportmásodikat öt párba sorsolják, és az öt oda-visszavágós párharc győztese a bajnoki divízióban, az öt vesztes pedig a challenge divízióban játszhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik