Sport

Kézi-BL: pazar második félidei játékkal nyert Bukarestben a Győr

Májusban büntetőkkel kapott ki a CSM Bucurestitől a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája döntőjében. A visszavágás lehetősége pénteken jött el Ambros Martín együttese számára, a C csoport 3. fordulójában találkozott a két rivális.

A bukaresti meccs eleje szoros játékot hozott, egyik csapat sem tudott ellépni ellenfelétől. Bódi 15. percben szerzett találatával aztán már kettővel is vezetett a Győr, de ekkor jött egy üresjárat, a házigazda fordított, a félidőben pedig 13-9-re vezetett.

Nem zuhant össze az ETO, sőt, a 40. percben Görbicz egy egészpályás üreskapus találattal kiegyenlített, majd a vezetést is átvette a magyar bajnok. Amorim vezérletével háromgólos előnybe került a Győr (20-23), és bár a bukarestiek izgalmassá tették a végjátékot,  végül 27-24-re nyertek Görbiczék. Bódi 6, Amorim és Löke 5-5 góllal vette ki a részét a győzelemből.

A Győri Audi ETO KC háromból három meccset nyert meg eddig, a címvédő Bukarest pedig már a második vereségét szenvedte el. A következő fordulóban rendezik a visszavágót, a románok november 5-én vendégeskednek az Audi Arénában.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, 3. forduló, C csoport

CSM Bucuresti (román) – Győri Audi ETO KC 24-27 (13-9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik