Sport

Kézilabda Eb: Tomori sérülten is bekerült a keretbe

Az Európai Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra a decemberi kontinenstorna csapatainak 28 fős kereteit.

Meglepetés nincs a magyar névsorban, a legnehezebb dolguk a szélsőknek lesz a csapatba kerüléssel, hiszen Kim Rasmussen öt-öt játékost nevezett ezekre a posztokra. A tavasszal kinevezett szövetségi kapitány kilenc ferencvárosi és hét győri kézilabdázóra számít az Eb-n. Ez még nem a végleges keret, hiszen a mostaniban szerepel Tomori Zsuzsanna is, aki jelenleg sérüléssel bajlódik, nem tudni, felépül-e a rajtra.

Faluvégi Dorottya (FTC) még csak 18 éves, de már ott van a bő keretben, Lukács Viktória (FTC) és Dombi Luca (Mosonmagyaróvári NKK) sem sokkal idősebbek, mindketten a napokban töltik be a 21-et.

Az Eb-re legfeljebb 16 kézilabdázó nevezhető, őket a kezdés előtt egy nappal tartandó technikai értekezleten kell megnevezni. A torna során három cserére van lehetőség, az újonnan benevezett játékosnak is rajta kell lennie a mostani 28-as listán.

A magyar válogatott a C-csoportban Csehország ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon december 5-én, majd két nappal később Dánia, végül december 9-én Montenegró ellen kell helytállniuk a mieinknek.

A magyar női kézilabda-válogatott bő kerete:

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Szikora Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Dávid-Azari Fruzsina (Dunaújvárosi KKA), Faluvégi Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO)

Jobbátlövők: Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA), Planéta Szimonetta (Thüringer HC)

Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Beállók: Dakos Noémi (MTK), Dombi Luca (Mosonmagyaróvári NKK), Kisfaludy Anett (Érd), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Balátlövők: Klivinyi Kinga (Érd), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO), Triscsuk Krisztina (Siófok KC)

Balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok KC), Hársfalvi Júlia (Győri Audi ETO), Kelemen Éva (DVSC), Korsós Dorina (Győri Audi ETO), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik