Sport

Amerikai irányítás alá került a kajak négyes

A sikertelen riói olimpiai kvalifikáció után a londoni ezüstnégyes tagjai, Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel nemrég bejelentette, szakítanak  edzőjükkel, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal.

A keddi Nemzeti Sportból aztán kiderült az is, a férfi kajak négyes edzéseit a jövőben Rami Zur és Beé István írja elő. Rami Zur maga is kajakozó volt, három olimpián (2000, 2004, 2008) viselte az Egyesült Államok címeres mezét és nem mellesleg a női négyessel Londonban és Rióban is aranyérmet szerző, így kétszeres olimpiai bajnok Fazekas Zur-Krisztina férje.

Vladimir Rys/Getty Images
Rami Zur: közepes kajakosból lett remek edző Fotó: Vladimir Rys/Getty Images

A házaspár eddig Amerikában élt, de az origo.hu úgy tudja, év végén Magyarországra költöznek. Rami Zur a MOB Kiemelt Edzői Programtagjaként a magyar állam támogatásával készíti fel a négyes tagjait.

Beé István versenyzőként kajak négyesben 200 méteren ötször nyert világbajnokságot, 1000 méteren pedig ötödik volt a pekingi olimpián.

Amikor elköszöntünk Kati nénitől, benne volt a görcs a gyomrunkban és a gombóc a torkunkban, hiszen egy szeretett és számunkra nagyon fontos embertől váltunk el. Nem volt jó érzés szakítani vele. Nem lebecsülve az együtt végigdolgozott éveket, megújulásra, újfajta módszerekre van szükségünk az edzésmunkában.Úgy tűnik, ehhez Beé István és Rami Zur személyében meg is találtuk a megfelelő trénereket

– adott magyarázatot a döntés hátteréről Pauman Dániel a Nemzeti Sport keddi lapszámában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik