Sport

Sokba került a rossz első félidő a Veszprémnek Barcelonában

A Telekom Veszprém 26-23-ra kikapott Barcelonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája ötödik fordulójában. A sérült Nagy László nélkül felálló magyar csapat először szenvedett vereséget a BL mostani kiírásában, míg a katalánok továbbra is százszázalékosak.

Kimaradt helyzetekkel indult a meccs, az első gól az ötödik perc végén született, míg a hazaiak kapusa, Moreno Perez de Vargas csak hét és fél perc után adta meg magát először. A vendégek védelme javult, a 13. percben sikerült egyenlíteniük kétgólos hátrányt követően (4-4).

Újított a Barcelona, ellépett három találattal, ráadásul emberelőnybe is került, ezért időt kért a Veszprém. A Barcelona védelme változatlanul stabilnak tűnt, nem volt esély a hátrány faragására. Momir Ilic még büntetőből sem tudott betalálni, ekkor volt 12-7. A szünet előtti szakaszban is hatékonyabb volt a Barcelona, és biztos előnnyel vonult el pihenőre.

A szünet után rövid időre állandósult a különbség, majd amikor összeállt a védelem, és Mikler Roland is többször védett, sorozatban négyszer talált be a Veszprém, és felzárkózott 19-16-ra. A rövidzárlat után rendezte sorait a házigazda, és tartotta ezt a különbséget, ugyanakkor keményen harcolt a Veszprém, amelynek Mikler adott erőt.

A hajrában egy időkérés után nem hibázott a Barcelona, és otthon tartotta a két pontot.

Eredmény – Kézilabda, férfi Bajnokok Ligája, A csoport, 5. forduló

Barcelona (spanyol)-Telekom Veszprém 26-23 (16-11)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik