Sport

Heroikus küzdelemben arattak győzelmet Görbiczék Oroszországban

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a Győri Audi ETO KC az orosz Rosztov-Don otthonába látogatott. A tavalyi kiírás ezüstérmese a dán Midtjylland elleni sima győzelemmel kezdte a C-csoportot, míg a vendéglátók kikaptak hárommal a címvédő CSM Bucuresti együttesétől a nyitókörben.

Az első húsz percben remekül játszott Ambros Martín csapata, 9-7-re vezettek Görbiczék, volt, hogy a kétperces emberhátrányos időszakot is megnyerték egy góllal. Az első félidő utolsó tíz percének kezdetén kettős emberhátrányba került a magyar bajnoki címvédő, melyet ki is használtak az oroszok. Előbb 10-10-re egalizáltak, majd 1-0 után először vezettek (12-11), végül a szünetre kétgólos előnnyel fordultak (14-12).

A két gárda között a legnagyobb különbség az első 30 percben a kapusteljesítmény volt. Míg a Győrnél Grimsbö csak a lövések 16 százalékát hárította, addig Lunde és Mekhdieva több mint 40 százalékkal védett.

A második félidő rögtön egy győri emberelőnnyel kezdődött (az oroszt még az első játékrész utolsó másodpercében küldték ki), de sajnos nem sikerült közelebb férkőzni a Rosztovhoz. A hazaiak tartották a háromgólos fórt, de csak egy ideig.

Tizenhárom perccel a vége előtt 22-22-re feljött a Győr, igaz az oroszok elmentek még 24-22-re, de onnan egy 5-2-es rohanást mutatott be Martín együttese. Az utolsó percekre Grimsbö elkapta a fonalat, fontos lövéseket fogott, elől pedig Mörk és Löke talált be.

Az utolsó percre fordulva 27-26-ra ment az ETO, húsz másodperccel pedig pedig 28-27 volt ide. A román női válogatott kapitánya hat másodperccel a vége előtt időt kért, a labdát sikerült megtartani, így meglett a győzelem.

Pénteken a májusi finálé visszavágóját rendezik Bukarestben, a CSM otthonába utazik majd a Győr.

Eredmény – Női kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, C csoport, 2. forduló

Rosztov-Don – Győri Audi ETO KC 27-28 (14-12)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik